Super Stardust Ultra

Av i i Recensioner, 2 Mer

Super Stardust Ultra

Kan man ta ett gammalt spel från 90-talet och damma av det, förse det med nytt innehåll och ny grafik och sedan ge ut det år 2015? Läs vidare så får du svaret.

Amigaspelet Super Stardust (uppföljare till Stardust) blev en riktig hit när det släpptes på mitten av 90-talet. Spelet hade starka influenser från arkadshootern Asteroids som är så gammalt som från 1979. Super Stardust Ultra är en av mängder av spel på samma tema som släppts. Därför kan man undra om inte marknaden är mättad eller om konceptet håller än idag?

Visst tycker jag att Super Stardust Ultra håller. Det är en mycket modern version som klart och tydligt influerats av Super Stardust. Din uppgift är att försvara en planet från asteroider, maskar, fiendeskepp och en mängd annat. Du flyger runt planeten på bestämd höjd och skjuter allt vad du kan. Det gäller att hålla sig levande så länge som möjligt och jaga highscore. De tusen bästa spelarna finns med i en världsomfattande tabell och du kan dessutom utmana dina kompisar att slå dina poäng.

För att inte spelet ska bli alltför enformigt finns i enspelarläget nio olika spellägen. Alla, oavsett namn, går ut på att överleva så länge som möjligt. Här sätts överlevnadsinstinkten definitivt på prov. Vissa är lite svårare än andra med extrema explosioner av asteroider och annat fientligt på skärmen samtidigt.

Förutom enspelarläget kan du även spela mot kompisar, men tyvärr inte online utan du får bjuda hem dem och spela i soffan. Det blir faktiskt roligare så, men givetvis klart begränsande. Spelar man mot varandra finns fyra spellägen och dessutom kan du samarbeta på två vis – antingen med gemensam skärm, eller delad.

Grafiskt tycker jag att man lyckats med Super Stardust Ultra. Det är en explosion av färger när man skjuter ner allt som kommer i ens omgivning. Dessutom har spelet stöd för 3D och det är riktigt snyggt. Synd att så få PS4-spel stödjer 3D. Det var ju fler PS3-spel som gjorde det.

Super Stardust Ultra testar dina reflexer och din avtryckartumme till max. Det är ett evigt jagande efter highscore på samma sätt som i många spel från 90-talet. Gillar du skjutarspel och att hela tiden försöka förbättra dig är Super Stardust Ultra ett givet val.

Det Bra

  • Nio spellägen i singleplayer
  • Snygg 3D
  • Testar reflexerna
  • Kan mäta sig mot kompisar via poäng

Det Dåliga

  • Inget onlinespel
  • Inget 3D i man mot man multiplayer
  • Inte många nyheter
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Har du någonsin längtat efter att gå på en planka rakt ut i tomma intet? Inte? Men, om plankan är placerad högt upp… https://t.co/uBU9RZ8MZz
Uppföljaren till Xenoblade Chronicles är både ett på samma gång traditionsbundet och nyskapande japanskt rollspel e… https://t.co/gh1aAVR0z9
Ett skärmskydd är en vettig investering för alla som bär runt på en dyr mobil i fickan. Ett skydd av glas ger samma… https://t.co/vNsDHGqgG3