Superhypercube

Av i i Recensioner, 5 Mer

Enkla spel är ibland genialiska. Ta Tetris som exempel. I Superhypercube är klossarna betydligt mer komplexa. Spelupplägget är fortfarande enkelt och utmaningen stor.

Ta en kub, låt den pricka ett kvadratiskt hål. Inte direkt svårt. Sätt nu på en ny kub på din kub. Låt den träffa ett rektangulärt hål. Fortfarande lätt. Men, bygg på kub efter kub och låt klustret som bildas träffa olikformade hål. Det blir snabbt ganska svårt. Hålet har sin form och du tvingas rotera runt ditt kluster av kuber åt alla håll för att hitta rätt form. Knepigt värre. Dessutom måste du vara snabb. Du måste hinna innan ditt kluster når hålet. Annars, boom, och om inte banan tar slut då så har du inte många försök kvar… Snart blir det än svårare. Inte nog med att du måste hitta rätt form på klustret, hålet roterar dessutom.

superhypercube05

Superhypercube har en mycket låg teknisk profil. Det är mycket neonrör och till och med handkontrollen i ditt knä har blivit en neonskyltsliknande skapelse. Det är nog den snyggaste handkontrollen jag skådat. Även om övrig grafik är enkel så är den inte dålig. Den är funktionell och stundtals väldigt läcker. Jag mådde aldrig illa, men jag kan tänka mig att känsliga spelare kan göra det av de mystiska grafiska nönster som sveper genom rymden mot dig.

superhypercube02Det finns en grej som till en början kändes märkligt. Klustret åker rakt mot ett hål och du sitter rakt bakom det. Eftersom jag inte såg hålet så fattade jag ingenting förstå spelomgången. När jag sedan kikade runt klustret uppenbarade sig ett hål. Det är lite jobbigt att sitta och kika runt på klustret, och dessutom inte speciellt bekvämt. Man kan alltid flytta sig lite i sidled för att på så sätt få en annan betraktningsvinkel. Fast om man gör det blir det svårare att titta runt åt andra hållet. Det är nämligen viktigt att titta på kuben ur olika vinklar för att snabbt kunna hitta rätt form på klustret. Så, det är trots allt bäst att sitta rakt bakom kuben även om det känns obekvämt. Allt eftersom klustret växer blir det nämligen viktigare och viktigare att kunna betrakta den från olika håll.

Superhypercube är en kul jakt på high score. Antingen tröttnar du fort eller så spelar du gång på gång i en envis kamp om att slå ditt eget rekord och dessutom klättra på världsrankingen. Du måste ha en förmåga att se i tre dimensioner för att klättra på världsrankingen. Superhypercube kan nämligen vara extremt beroendeframkallande, eller mycket tråkigt beroende på din läggning. Vilken typ är du?

Det Bra

  • Äkta high score-jakt
  • Handkontrollen är fantastiskt snygg i spelet
  • Enkelt
  • Vanebildande

Det Dåliga

  • Enbart high score-jakt
  • När man ”dör” börjar man om från början
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Contours mus Unimouse Wireless är till för dig som vill ha en ergonomisk och flexibel mus som kan justeras på alla… https://t.co/iQEPXOVfGI
Donkey Kong Country: Tropical Freeze var en av höjdpunkterna till Nintendo Wii U. Nu har en uppiffad version släppt… https://t.co/fJjEk7CPMd
Kartongbitar, remmar, snören och reflexer. Tillsammans med en Nintendo Switch bildar de roboten i Toy-Con 02 – Robo… https://t.co/wJsX8zgdag