Surgeon Simulator VR

Av i i Recensioner, 6 Mer

Surgeon Simulator VR

Surgeon Simulator VR frambringar mästerkirurgen i vem som helst. Är du redo att bryta mark och utföra en hjärttransplantation?

Man behöver inte vara någon toppkirurg för att inse att patienterna i Surgeon Simulator VR vore döda långt innan operationerna nått sin klimax i spelet. Spelet är definitivt 100 % arkadaktigt och längre från verkligheten är svårt att komma. Men, det absurda i operationerna är givetvis själva nöjet med Surgeon Simulator VR.

Hur öppnar man revbenen för att komma åt lungor och hjärta? Jo, enligt kirurgernas ABC använder man någon form av sågklinga med fina klingor och försiktigt sågar sig igenom bröstbenet. Varför vara så mesig? Fram med hammaren. Eller en fogsvans (en sorts såg) med grova tänder. Ett basebollträ kanske är än bättre? Patienten ligger ju där framför dig så varför inte ta i ordentligt? Allt är tillåtet så länge patienten inte dör.

Vad ska jag säga om det tekniska? Grafiken? Jo, trots att den är rejält kantig och ful är den samtidigt läcker. Man ska exempelvis utföra en hjärttransplantation på en person med multipla skottskador. Uppenbarligen en skurk så han opereras helt utan någon sterilitet i tankarna. Patienterna är ibland så absurt uppfläkta med hjärnor, hjärtan och annat väl synligt. Det är inte snyggt, men som du förstår gillar jag det ändå.

Det första problemet jag upptäckte var själva greppandet av verktygen. Tar du sågen så hamnar den sannolikt inte rakt i din hand. Man kan styra tumme, pekfinger och resten av fingrarna med olika knappar men det blir för grovt. Jag tror faktiskt att Surgeon Simulator VR blivit betydligt roligare om man förenklat kontrollen. Annars är rörelserna följsamma men det hade kunnat bli mycket enklare att exempelvis operationerna om man fått verktyget rätt i hand direkt.

Det är synd att dessa problem finns. Följsamheten är bra och jag tror som sagt att Surgeon Simulator VR kunnat bli riktigt kul om man kunnat koncentrera sig på att på ett så sadistiskt sätt som möjligt operera patienterna utan att ha ihjäl dem istället för att koncentrera sig på verktygens placering i handen. Som Surgeon Simulator VR är utformat nu är det mer en plåga än ett nöje.

Det Bra

  • Sadistiskt
  • Läcker, om än inte speciellt snygg, grafik

Det Dåliga

  • Kontrollen suger
  • Varför är det så svårt att få verktygen rätt i handen?
  • Frustrerande
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi