The Amazing Spider-Man

Av i i Recensioner, 5 Mer

The Amazing Spider-Man

Spel byggda på kända filmlicenser har dåligt rykte bland spelare världen över. Tyvärr kommer inte The Amazing Spider-Man till Playstation Vita att ändra på detta.

Jag har sällan spelat ett hackigare spel på Playstation Vita än The Amazing Spider-Man. När man svingar sig runt på Manhattan så blir det stundtals nästan olidligt låg så kallad framerate. Grafiken är alltså väldigt ryckig. I många spel är en hackig grafik bara kosmetiskt dåligt, men i The Amazing Spider-Man påverkar det spelandet påtagligt. Det ledde till flera onödiga dödsfall för mig. Dessutom fungerade svingandet definitivt inte tillfredsställande. Man kunde helt plötsligt förflyttas i sidled och inte rakt fram när man svingade sig mellan husen. Det var ibland så jobbigt att jag bara ville skrika rakt ut. Det är väldigt synd att The Amazing Spider-Man dras med de här problemen. Spelet är nämligen i grunden ett bra och kul spel.

Du som känner till Spider-Man vet att Peter Parker fått superkrafter efter att ha bitits av en genmodifierad spindel. Oscorp har i hemlighet experimenterat med att infoga humant DNA i djur vilket lett till hemska odjur som dessutom bär på ett extremt farligt virus. När Peter är på besök på Oscorp blir de experimentellt framställda odjuren som galna. De känner av Peters djuriska del och bryter sig då ut ur byggnaden för att attackera Manhattans invånare.

För att skydda mänskligheten mot de transmuterade odjuren har Oscorp även utvecklat robotar som känner av vem som är genmodifierad och attackerar dem. Peter är emellertid även han en korsning mellan människa och djur vilket gör att Oscorps robotar även attackerar honom. Spider-Man tvingas nu slåss mot såväl Oscorps robotar som de genmodifierade varelserna.

Jag gillar i grunden stridssystemet i The Amazing Spider-Man. Det är relativt flexibelt och belönar den som är skicklig med extra XP-poäng som i sin tur används för att uppgradera Spider-Mans olika förmågor. Man kan göra attacker från distans eller gå in i närstrid. Att ducka inkommande attacker är också en viktig del för att undkomma fientliga attacker. Tyvärr fungerade inte stridssystemet fullt ut utan när det var många fiender på skärmen samtidigt hann kontrollen inte riktigt med att reagera på mina knapptryckningar. Detta hör säkert ihop med den hackiga grafiken. Vitan får helt enkelt för mycket att göra under intensiva strider och hinner därför inte med gällande knapptryckningarna vilket är mycket synd och irriterande.

En rolig del i striderna är att man kan göra smygarattacker. Man kan sitta högt uppe i någon vrå och göra en blixtattack mot en ont anande fiende och hänga upp honom i ett spindelnät. Det var väldigt tillfredsställande att slå ut fiende efter fiende på detta sätt.

Tyvärr kan jag inte ge The Amazing Spider-Man godkänt i betyg. Spelet är visserligen i grunden bra, men utvecklarna har misslyckats kapitalt med att spelet hackar så mycket. Det påverkar spelandet alltför mycket negativt för att ge en tillfredsställande spelstund.

Det Bra

  • I grunden bra spel
  • Smygarattackerna
  • Stridssystemet
  • Stor värld
  • Snyggt

Det Dåliga

  • Hackar väldigt mycket
  • Stundtals dålig respons hos kontrollen
  • Svingandet fingerar inte helt ok
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi