The Amazing Spider-Man

Av i i Recensioner, 5 Mer

The Amazing Spider-Man

Peter Parker är tillbaka som sitt alter ego Spider-Man. Filmen The Amazing Spider-Man har fått bra kritik. Frågan är om mobilspelet är lika bra.

De flesta känner till Spider-Man, eller Spindelmannen som han heter på svenska. Det är en superhjälte som skapades när den nördige Peter Parker blev biten av en läbbig spindel. Peter fick helt plötsligt superkrafter som kom väl till pass för att skapa ett alter ego, Spider-Man. Han är inte bara superstark utan kan även klättra uppför hus och skjuta spindelväv. Det är mycket användbart när han svingar sig mellan skyskraporna på Manhattan och bekämpar skurkar.

Den största styrkan hos The Amazing Spider-Man är att spelet utspelar sig i en öppen värld i New York. Som spelare kan man fritt svinga sig mellan gatlyktor och klättra uppför skyskrapor i en hyfsat stor spelvärld. Ofta kan man välja mellan mer än ett uppdrag vilket ger en frihet som jag tror många kommer att uppskatta. Uppdragen går ofta ut på att fånga och slå ut olika skurkar, men det finns även lite mer fredliga uppdrag såsom att ta snygga fotografier på Spider-Man som Peter Parker sedan kan använda i sitt yrke.

Mobiltelefoner är inte den optimala plattformen för den här typen av 3D-actionspel. Jag saknar verkligen de analoga styrspakarna och alla knappar som finns på en handkontroll till en stationär spelkonsol. Utvecklarna har dock gjort ett bra jobb och utnyttjar touchskärmens möjligheter på ett bra sätt. Man styr Spider-Man med en virtuell styrspak i det nedre vänstra hörnet vilket fungerar hyfsat bra. Nere till höger finns olika knappar som skiftar beroende på vilket uppdrag man har för tillfället. Bland annat finns olika knappar för att svinga sig i spindelväv, hoppa, slåss och kasta spindelväv på skurkarna. Det är dock lätt att i stridens hetta trycka lite fel på knapparna så kontrollen är trots allt inte perfekt.

Allt eftersom man spelar utvecklas Spider-Man och man får skicklighetspoäng. Dessa poäng kan man sedan använda för att köpa nya eller förstärka redan befintliga egenskaper hos Spider-Man. Det kan exempelvis vara en ny hoppattack, att Spider-Man får mer hälsa eller förbättrad radar.

The Amazing Spider-Man är ett spel som verkligen fick min iPhone 4 att arbeta för högtryck. Det märktes inte minst genom att min mobil fick problem med den fina tredimensionella grafiken som visade sig vara i tuffaste laget. Stundtals hackade grafiken lite för mycket för att jag skulle tycka det var tillfredsställande. Det gjorde att jag suktade efter en än bättre telefon. Spelet kräver minst iPhone 4, iPad 2, fjärde generationens iPod Touch eller en kraftfull Androidtelefon/surfplatta.

Som helhet är The Amazing Spider-Man ett bra actionspel där frihetskänslan att svinga mellan New Yorks skyskrapor är skön. Även om kontrollen inte är perfekt så är det kul att spela The Amazing Spider-Man. Det finns många uppdrag och en hel del att upptäcka.

Det Bra

  • Öppen, ganska stor spelvärld
  • Snygg 3D-grafik
  • Mycket att upptäcka

Det Dåliga

  • Grafiken hackar på iPhone 4
  • Kontrollen är inte perfekt
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi