The Bourne Conspiracy

Av i i Recensioner, 2 Mer

The Bourne Conspiracy

Filmtrilogin om Jason Bourne tillhör mina favoriter. Det är inte ofta filmskaparna lyckas ge liv åt tre så actionstinna och bra filmer i en och samma filmserie. På sistone har The Bourne Conspiracy släppts till Playstation 3 och Xbox 360 samt till mobiler. The Bourne Conspiracy bygger dock på Robert Ludlums böcker och inte på filmmanuskripten. Jag har testat spelet på en Nokia 5310 (Java)

Jason Bourne vaknar upp och har ingen aning om vem han är. Han börjar nysta i de få ledtrådar han har och de leder honom till flera olika platser runt om i världen (Paris, Litauen, Zürich och ytterligare fyra platser). Han finner flera pass från olika länder, alla med en gemensam nämnare – de bär Bournes bild. Vart han än kommer möts Bourne av agenter vars enda uppgift är att döda honom.

Mobilspelet The Bourne Conspiracy är ett plattformsspel med enkelt spelupplägg. Under de tre typerna av banor får du ta dig fram på tak, i hotell och i andra miljöer. Banorna har en sak gemensamt – de är uppbyggda i olika plattformar. Du får bland annat hantera krypskyttevapen, klättra uppför stegar, hoppa över eller rulla under hinder och klättra i rep.

De fientliga agenterna lämnar dig aldrig i fred utan finns ständigt närvarande. Det vanligaste sättet att bekämpa dom är närkamper. Det finns emellertid även pistoler och lite olika tillhyggen att ta till. Exempelvis kan man använda stolar, soptunnor och brandsläckare. När brandsläckaren är tom kan man kasta den på angriparen. När man slåss fylls en adrenalinmätare som, när den är full, kan användas för att aktivera någon av Bournes tre upplåsbara specialförmågor – ”slow motion”, ”rage” och ”deadly attack”.

Att man kan använda olika tillhyggen och Bournes specialförmågor ger lite liv åt spelet som annars riskerat att bli ganska dött då kontrollschemat är enkelt och saknar combos. Slutresultatet är en och en halv timmes hyfsad underhållning att ta till på bussen eller var man nu gillar att spela.

Det Bra

  • Kan använda tillhyggen
  • Specialförmågorna

Det Dåliga

  • Trots allt lite enformigt
  • De sju olika miljöerna är spelmässigt lite väl lika varandra
  • I enklaste laget
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi