The Godfather: The Don’s Edition

Av i i Recensioner, 2 Mer

The Godfather: The Don’s Edition

Respekt är det som gäller i slaget om New Yorks undre värld. Poliser, affärsägare och andra medlemmar i familjen, du ska skapa respekt hos alla.

New York City 1945, Corleone-familjen är Amerikas mäktigaste brottssyndikat. Familjerna Tattaglia, Stracci, Cuneo och Barzini sitter givetvis inte med armarna i kors. De vill ta över och bli New Yorks mäktigaste maffia. Snutarna är givetvis också efter familjen Corleone.

Efter att ha sett din far mördas kommer du som ny medlem in i familjen Corleone. Du måste visa vad du går för. Innan du börjar spela kan du designa din karaktärs utseende. Det finns en hel uppsjö av inställningar. Du kan ändra näsa, frisyr, kropp med mera. Därför kan de flesta spelare få sitt favoritutseende på karaktären.

Ett sätt att få respekt är att muta poliser. Då får du hjälp vid mindre brott, men förvänta dig inte att han kommer med stora batongen och läxar upp andra poliser som jagar dig med kraftfulla maskingevär. Räkna med att poliserna är ettriga. Kulorna formligen haglar från deras polisbilar. Likaså står konkurrerande maffiamedlemmar inte stilla utan de ser till att göra livet surt för dig.

Ett annat sätt att vinna respekt på är att övertyga affärsinnehavare och andra att de behöver skydd. Det skyddet står givetvis du för. Om affärsinnehavaren inte frivilligt ställer sig under ditt beskydd så är det bara att sätta igång och puckla på honom och slå sönder inredningen.

Nu är det inte det här som är spelets huvudinriktning utan snarare en bihandling. Du får börja på botten och arbeta dig uppåt genom att klara diverse uppdrag. Det blir mycket slagsmål och givetvis en hel del skjutande. Eftersom New York är uppdelad i flera distrikt kan det bli långa sträckor som ska avverkas så det är bara att hoppa in i närmaste bil. Sitter det redan någon bakom ratten är det bara att slänga ut honom eller henne. Det här upplägget känner säkert många till från Grand Theft Auto (GTA)-spelen. The Godfather: The Don’s Edition är nämligen mycket likt upplägget i GTA-spelen.

Kontrollen gås noga igenom, steg för steg. Det görs genom att de första uppdragen är lärouppdrag. Exempelvis slåss du genom att hålla in L1 och pucklar på motståndaren med R-spaken. Det går även att grabba tag i fienden genom att hålla inne R1 och L1 samtidigt. Man kan till och med slå motståndaren in i en vägg eller mot lådor eller något liknande. För att utföra dessa två rörelser används rörelsedetektorn i handkontrollen (SIXAXIS) och det fungerar riktigt bra. Det är bara att föra handkontrollen i den riktning du vill slå motståndaren.

Även om The Godfather: The Don’s Edition i mångt och mycket liknar GTA-spelen känns inte spelet som någon efterapning. Gangsteratmosfären hänger ständigt i luften vilket gör att det tveklöst känns som spel med 40-talets maffia som huvudrollsinnevare. Mycket av atmosfären beror på en stark story med ett utmärkt röstskådespeleri. Det är gott om animerade sekvenser som för handlingen vidare. Dessutom är uppdrag för det mesta relevanta och även dessa hjälper till att bära spelet framåt. Tyvärr gör de många och stundtals långa animerade sekvenserna att spelet stundtals känns långsamt.

Det Bra

  • Atmosfären
  • Gedigen story
  • Stundtals intensivt

Det Dåliga

  • Stundtals något långsamt
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi