The HD Adventures of Rotating Octopus Character

Av i i Recensioner, 2 Mer

The HD Adventures of Rotating Octopus Character

Bläckfiskarna har det inte lätt. De har migrerat upp på land men där finns hundar, polishattar och annat som gör livet surt att leva.

Det är din uppgift att rädda dina bläckfiskkompisar. Du är dock en mycket speciell bläckfisk som hela tiden roterar och på så sätt är i ständig rörelse. Allt du kan göra är att ändra rotationsriktning och hoppa. När du hoppar flyger du rakt ut från den plats du är och stannar inte förrän du landat på ett nytt ställe där du fortsätter att rulla runt. Det gäller ofta att tajma hoppen rätt och det kan vara klurigt om man är på ett kurvigt föremål. Tajmar man då hoppet fel blir uthoppsriktningen fel vilket kan få ödesdigra konsekvenser. Vissa bläckfiskar finns på banan från början medan andra droppar ner efter hand. Det finns även bläckfiskar som gömts under olika saker såsom ballonger, lådor och flodhästar. Dessa saker måste man först på något sätt flytta på eller krossa.

På land finns en massa saker som är otäckt för en bläckfisk. Vissa saker, såsom hundar, rör sig inte medan andra som exempelvis polishattar och ormar rör sig och ibland dessutom följer efter dig eller kastar saker på dig. Kommer man i kontakt med en fiende förlorar man ett liv och får starta om banan. Förlorar man alla liv så tvingas man i standardläget starta om hela den värld man är på vilket är riktigt irriterande då det finns hela tio banor per värld. Det är verkligen surt att behöva starta om en värld om man nästan är klar med den. Det hände mig ganska många gånger då det tog lite tid att lära sig vissa banor.

Då är det roligare att spela challenge. I det spelläget gäller det att klara banorna på tid. Det räcker att vinna brons på en nivå för att låsa upp nästa och man slipper spela om en massa banor när man dör. Att klara guld är extremt utmanande. Då måste man hitta den absolut snabbaste vägen genom banan och man får nästan inte göra ett enda misstag.

The HD Adventures of Rotating Octopus Character är en remake av ett minis-spel som finns till Playstation, Playstation Portable och Playstation Vita. Jag har dock inte spelat originalspelet så jag vet inte hur stor skillnaden är.

The HD Adventures of Rotating Octopus Character är ett utmanande och småoriginellt spel med söt grafik. Då banorna är korta går det bra att plocka upp spelet för korta spelsessioner. Fast, om man spelar standardläget kan man inte stänga av spelet mitt i värld. Gör man det, eller dör mitt i en värld, måste man spela om världen från början.

Det Bra

  • Originellt
  • Utmanande
  • Söt grafik
  • Challengeläget

Det Dåliga

  • Måste spela om flera banor när man dör
  • Standardläget
  • Hur lång och krånglig får en titel bli?
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi