The History Channel: Battle for the Pacific

Av i i Recensioner, 2 Mer

The History Channel: Battle for the Pacific

Jag hade inte läst några recensioner över Battle for the Pacific före jag beställde ett recensionsexemplar av Activision. Nu i efterhand kan jag konstatera att skribent efter skribent sågat spelet i höjd med fotknölarna. Att de gjort det är inte speciellt konstigt då Battle for the Pacific platsar i FPS-spelens (first person shooter) absoluta bottenskikt.

Varför är Battle for the Pacific dåligt? Det finns många anledningar till det. Det är betydligt enklare att räkna upp positiva sidor hos spelet än negativa. En orsak till att det är dåligt är att spelet är mycket kort. En duktig spelare kan säkert spela igenom spelet på mindre än tre timmar.

Den kanske största anledningen till att spelet faller pladask är att det är otroligt ytligt. Jag hade hoppats på ett bättre djup med tanke på att The History Channel lånat ut sitt namn. Det finns dock korta snuttar ur journalfilmer mellan spelandet. Vissa är riktigt bra, men de är så korta att de inte tillför speciellt mycket.

Att själva gameplayet är mycket repetitivt bidrar till spelets ytliga fasad. Om soldaterna i axelmakterna varit så korkade som i Battle for the Pacific hade andra världskriget varit över på en kafferast. Fienden tar nämligen sällan skydd utan väntar snarare på att bli genomborrade av dina kulor.

Ditt befäl är nog en av de mest energiska militärer jag varit med om. Han vrålar ständigt om att man ska följa honom, att man ska skynda sig, att man måste slåss och så vidare – hemskt enerverande minst sagt. Dessutom tycks han ibland sakna lokalsinne, men det är viktigt att hänga på honom för om man kommer för långt ifrån sitt befäl blir det game over.

The History Channel: Battle for the Pacific är även fyllt till bristningsgränsen med konstigheter såsom att bild och ljud stundtals är dåligt synkat.

Jag ångrar att jag beställde ett recensionsexemplar av The History Channel: Battle for the Pacific. Varför spela sådan smörja? Låt oss nu förpassa spelet till historien och glömma att det existerat. Så dåligt är det nämligen. Det är absolut inte kul att slåss mot ondskefulla japaner.

Det Bra

  • Vissa journalfilmer är intressanta (men varför så korta?)

Det Dåliga

  • Kort speltid
  • För lätt
  • Många irriterande småfel
2

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi