The House of the Dead 2 & 3 Return

Av i i Recensioner, 2 Mer

The House of the Dead 2 & 3 Return

The House of the Dead 2 är ursprungligen designat för arkadmaskiner där ljuspistolerna gick varma. År 1999 släpptes spelet till Dreamcast och lite senare även till PC. 2005 var det så åter dags för en ny del i serien, den här gången till Xbox och PC. Nu släpps båda delarna i spelserien i ett och samma spel till Wii.

Wii är som gjort för ljuspistolspel eftersom dess handkontroll (Wiimote) har samma grundfunktion som ljuspistolen – sikta med kontrollen mot fienden och skjut. Allt funkar riktigt bra och att möta de odöda zombierna är faktiskt riktigt kul. Två personer kan samarbeta i flera av spellägena i de båda spelen.

De som spelat något spel i serien The House of the Dead vet säkert att röstskådespeleriet var omåttligt dåligt. Faktum är att rösterna i The House of the Dead 2 är så sanslöst dåliga att det blir komiskt och nästan känns som en naturlig del av spelet (grafiken är nästan lika dålig som rösterna). Att lyckas säga ”Thanks for rescuing me” på ett sådant sätt att det låter ironiskt och så att man i det närmaste tror att personen i fråga är sur över att ha blivit räddad är en bedrift som få röster i spel kommer i närheten av. Rösterna i del tre är inte fullt lika dåliga.

De båda delarna av The House of the Dead spelas var för sig och har lite olika spelalternativ. Gemensamt för båda spelen är att horder av zombies attackerar dig. Du siktar med Wii:s handkontroll och skjuter skallen av fienden. Här och var finns lite överlevande människor som du ska rädda. Förutom att skjuta på zombies är det bra att även skjuta sönder olika tunnor eftersom dom kan innehålla extra liv och annat smått och gott. Vapnen laddas genom att siktet förs utanför skärmen.

Till en början har du tre liv och varje gång en zombie lyckas attackera dig förlorar du ett liv. När du förlorat alla liv kan du automatiskt fortsätta. När du gjort slut på alla ”continues” tar spelet slut och du får börja om från början. Lyckas du inte så bra tycker dock spelet synd om dig och det blir lättare nästa gång du spelar genom att du bland annat får fler liv.

I The House of the Dead 2 finns, utöver träningsläget, tre spellägen – arkad, original och boss. Skillnaden mellan arkadläget och spelläget original är att man har tillgång till olika specialegenskaper i originalläget. Man kan exempelvis välja mellan att ha extra ”continues”, ett bättre vapen eller extra liv när man startar spelet vilket gör att spelläget är lättare än arkad.

Handlingen tar lite olika vägar i The House of the Dead 2 beroende på hur man lyckas med olika uppdrag. Att rädda en människa undan zombies innebär att man tar en något annorlunda väg än om man misslyckas. I trean får man däremot göra aktiva val.

I The House of the Dead 3 finns inte spelläget original utan här är det arkad som gäller. Man kan även spela ”time attack”, ett spelläge där man från början har 30 sekunder på sig att komma så långt som möjligt i spelet. Vissa händelser som att döda zombies utökar tiden.

Om du gillar ljuspistolspel är The House of the Dead 2 & 3 Return nog ett spel för dig. Även om den tekniska kvalitén är undermålig är det kul att skjuta zombies med Wii:s handkontroll. Treans grafik är visserligen betydligt bättre än tvåans men den hackar rejält ibland (dålig framerate).

Det Bra

  • Wiimoten fungerar bra som vapen
  • Rösterna är så dåliga i tvåan att det blir komiskt
  • Intensivt
  • Samarbetsmöjligheter för två spelare

Det Dåliga

  • Röstskådespeleriet
  • Framerate i trean
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi