The Legend of Spyro: Eternal Night

Av i i Recensioner, 2 Mer

The Legend of Spyro: Eternal Night

Spyro är en gullig liten lila drake. Ni som spelat något av de tidigare spelen med honom kommer att känna igen sig i Eternal Night. Det är ett enkelt plattformsspel där vår drake får upptäcka olika världar och kämpa sig förbi diverse fiender.

Spyro kan inte bara spruta eld. Han har ytterligare tre magiska andedräkter som gör honom till en unik drake. Förutom eld kan han ”avfyra” ljusblixtar, is och vindpustar genom sina näsborrar. Dessa kommer väl till pass då vissa fiender enbart är känsliga för en av de fyra elementen. Alla fiender kan dock även bekämpas med att Spyro stångar på dom, men detta är en betydligt svagare attack än hans andedräkt.

Det finns några olika typer av banor. I de flesta hoppar, går och glider Spyro fram på olika platåer och samlar ädelstenar och bekämpar fiender. Vissa gångar är dolda och kommer bara fram om Spyro stångar på väggen.

På några sidoscrollande banor möter man en flygande Spyro. Dessa banor är tyvärr lite bökiga på grund av att kontrollen inte fungerar tillfredsställande. Spyro fastnar ofta bakom hinder. Eftersom skärmen fortsätter att röra sig hamnar Spyro snabbt utanför skärmens yta med game over som resultat.

Det finns även många bossliknande banor där Spyro hamnar ensam tillsammans med en stor fiende. Det gäller, precis som för andra bosstrider, att hitta fiendens svaga punkt.

Som helhet är Spyro: Eternal Night ett trevligt mobilspel som inte sticker ut, men för den skull inte är dåligt utan snarare ganska bra. Musiken förtjänar att nämnas då den är riktigt trivsam.

Det Bra

  • Lagom blandning av bantyper
  • Trevligt
  • Musiken
  • Många bossar (8 st på 13 nivåer)

Det Dåliga

  • Banorna där Spyro flyger
  • Lite i lättaste laget
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi