The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D

Av i i Recensioner, 2 Mer

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D

Zelda är ute på ett mörkt äventyr i Majora’s Mask. Fast det är inget nytt spel utan en remake av ett spel till Nintendo 64.

Vad ska jag säga om Majora’s Mask som äventyr? Tja, det är lite svårt att få grepp om i ett första skede. Spelet är nämligen ganska udda sett ur ett Zelda-perspektiv. Det är dessutom antagligen det mörkaste Zelda-spelet som finns (jag har inte spelat alla Zelda-spel, men detta är definitivt det mörkaste jag spelat). Därför blev jag lite förvånad när Nintendo valde att göra en remake av Majora’s Mask som ursprungligen släpptes år 2000 till Nintendo 64.

Originalspelet Majora’s Mask fick mycket varierande mottagande. Många älskade spelet och hyllade Nintendo för hur de vågat utveckla Zelda-serien. Andra var däremot inte speciellt nöjda utan istället nästan hatade spelet. Därför kan man undra om det var så smart av Nintendo att släppa Majora’s Mask till 3DS som ett releasespel till deras nya konsol New 3DS? Eller var det ett genidrag? Du kan för övrigt spela Majora’s Mask på såväl nya som gamla 3DS.

Säkert är att Majora’s Mask är ett steg ut ur den traditionella lite mer glättiga och positiva Zelda-världen in i en mörk, dunkel värld där man inte riktigt vet vem man kan lita på och vad för dystra saker som väntar runt hörnet. En värld där masker spelar en stor roll. Stilen är klockren och när spelet väl slagit in på mörkrets underliga stig så är man fast där. Till en början kändes allt underligt. Jag har nämligen inte spelat Majora’s Mask tidigare så det här var definitivt en ny upplevelse för mig. Det var svårt att greppa handlingen initialt, men efter ett tag grep den tag i mig på ett sätt få spel lyckats med.

Majora’s Mask är en imponerande remake. Här har man verkligen gjort allt för att utnyttja 3DS styrkor och det har man lyckats med. Jag har spelat på en New 3DS XL och snacka om snygg grafik. Majora’s Mask verkligen skiner i den fantastiska 3D-värld som 3DS, och då i synnerhet New 3DS, kan erbjuda. Man blir verkligen bländad och det fanns inte ett ögonblick som jag ville stänga av 3D-funktionen. Varför missa allt det fina?

Nu är det inte bara grafiken som skiner utan även ljudet. Mitt råd är att plocka fram ett par bra hörlurar och plugga in dem i din 3DS. Då slipper du lyssna på 3DS:ens högtalare som verkligen inte gör ljudet i Majora’s Mask rättvisa. Med hörlurar hör du istället hur bra allt låter och du kan ryckas med i den fantastiskt fina, och ofta dystra, musiken. Örongodis minst sagt. Men, vem blir förvånad? Nintendo är ju mästare på att skapa musik som på ett perfekt sätt passar in i deras spel. Det är en klar styrka som gör att redan bra spel lyfter än mer.

Nu har jag inte gått in i detalj vad spelet handlar om. Det är med vilje. Jag vill att du ska veta det mest grundläggande. Sen får allt annat bli en överraskning. Nu vet du i grunden vad som väntar. Tag själv reda på resten. Majora’s Mask är nämligen en fantastisk remake där tian i betyg hänger och dallrar i luften men där jag till sist valde en nia. Nej förresten, ändrade mig i sista stund – spelet får den så hett efterlängtade tian. Fantastiskt är mitt slutord.

Det Bra

  • Underbart äventyr
  • Dystert ut i fingerspetsen
  • Fantastisk remake
  • Musiken
  • Grafiken – vilken 3D!
  • Maskerna och deras effekter

Det Dåliga

  • Initialt svårt att greppa
10

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi