The Sims 2: Pets

Av i i Recensioner, 3 Mer

The Sims 2: Pets

Av försäljningssiffrorna att döma tycker många ”Lysande EA!” om Sims-spelen. Nu tar serien steget från dator till Nintendo DS. Ett lysande steg?

I Pets är du en nyinflyttad veterinär som precis öppnat sin första klinik. Först får du välja ditt utseende och vilken typ av husdjur du vill ha. Här har EA sneglat en del på Nintendogs från Nintendo. Att ta hand om husdjuret kan nämligen till viss beskrivas som en nedbantad version Nintendogs.

När sedan spel börjar så är det första du måste att gå på toa, tvätta händerna och duscha. Men hallå! Sånt vill jag inte hålla på med. Varför kunde inte utvecklarna låtit det stanna kvar i datorspelen? Är dom rädda för att förlora spelare? Jag kan dock förstå att veterinären behöver ta hand ett husdjur. Det ger stimulans och håller en av mätarna uppe. Det finns nämligen ett antal mätare, exempelvis hygien, som du måste hålla uppe.

Hur som helst, det jag verkligen vill göra är att ta hand om djuren. Som veterinär ska du ta ställa diagnos på olika djur. Men, det går inte att bara hålla stetoskopet på djuret. Det blir inte speciellt omtyckt. För att gå med på undersökningen måste du se till att djuret är lugnt och inte hungrigt. Därför måste du exempelvis ge en hund hundmat och klappa den.

När du nu, efter en del möda, ställt diagnos ställs du inför frågan hur vill du göra med efterbehandlingen? Vissa hundar kan du behålla i huset medan du måste skicka de lite svårare fallen till en specialist.

Hur ska jag då sammanfatta The Sims 2: Pets? Att tvingas låta veterinären gå på toa och annat tjafs kan jag vara utan. Att ta hand om husdjuret är någorlunda kul. Slutligen, spelet huvuddel, veterinärdelen, så håller inte den heller måttet. Det är helt enkelt inte speciellt kul att leka hund- eller kattdoktor för att hålla greppet om mig.

Det Bra

  • Man får leka djurdoktor
  • Att ta hand om husdjuret

Det Dåliga

  • Mätarna för hygien mm
  • Det är inte speciellt kul att leka djurdoktor.
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi