Tiger Woods PGA Tour 07

Av i i Recensioner, 2 Mer

Tiger Woods PGA Tour 07

Vad passar bättre än ett golfspel så här när våren är på antågande och golfentusiasternas fingrar kliar inför nästa golfsäsong? EA ger sin vana trogen ut ett nytt Tiger Woods-spel. Vilket spel det är i ordningen har jag ingen aning om. Själv har jag spelat 2005-versionen, men inte förra årets spel. Därför kan jag inte jämföra vad som skiljer de två senaste årens spel åt.

Jag har bara testat Wii-versionen av Tiger Woods PGA Tour 07. Det gör givetvis att jag inte kan jämföra versionerna. Wii har dock en stor fördel i form av den rörelsekänsliga kontrollen. Utvecklarna har utnyttjat detta till att du svingar kontrollen precis som det vore en riktig golfklubba. Kontrollen fungerar emellertid inte klockrent. Den känns lite stel och ibland reagerar den inte på det sätt jag önskat. Jag tar två exempel. Vid några tillfällen har klubban automatiskt svingat sig nedåt och ibland hänger kontrollen inte med vid riktigt snabba rörelser. Om det här beror på mig eller kontrollen låter jag vara osagt. Jag har nämligen aldrig spelat vanlig golf utan bara bangolf.

En riktigt bra detalj är att man kan välja olika svårighetsgrader vilket gör att det inte bara är golfspels-proffs som kan spela. Innan du spelar kan du skapa din egen figur som kan bli riktigt snygg. Givetvis behöver du inte skapa en egen gubbe, men det är lite tråkigt att låta Tiger Woods spela mot Tiger Woods. Innan du börjar spela kan du gå igenom en mycket snabb och enkel träning där du lär dig svinga och putta.

Grunderna i kontrollen är i sig mycket enkel. Ni som har spelat förut kan det här redan, men jag tar med det för nybörjarna. Genom att trycka på A-knappen ser du en cirkel. Cirkeln markerar var bollen beräknas landa. Eftersom ditt utslag inverkar på var bollen landar så är cirkeln ganska stor. Justeringen av platsen att landa på sker med styrkorset där du väljer riktning på slaget samt klubba. När du ska putta gäller det att läsa av green. Ett rutmönster med pilar markerar greenens lutning. Sedan gäller det att läsa av rutmönstret för att få en bra putt.

Tiger Woods PGA Tour 07 innehåller en mängd olika spelsätt. Den, enligt mig, mest intressanta är team one-ball, ett lagspel som nästan fungerar som ”one-to-one”. Alltså där man spelar en mot en och man räknar antalet vunna hål. Skillnaden mellan ”team one-ball” och ”one-to-one” är att i det första spelet är ni två i varje lag och att man därmed måste ta hänsyn till sin partner.

Wii:s kontroll medför definitivt en ny dimension till spelandet. Att svinga klubban med kontrollen är en ny känsla, men kontrollen känns inte helt hundraprocentig. Dessutom har en golfare en klar fördel eftersom han eller hon kan svinga. Mitt slutomdöme blir att Tiger Woods PGA Tour 07 är ett mycket bra spel som golfälskare bör ta en titt på.

Det Bra

  • Mer likt riktig golf tack vare Wii:s kontroll
  • Lätt att komma in i
  • Ganska många spellägen

Det Dåliga

  • Kontrollen är inte helt perfekt
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi