Tony Hawk´s Project 8

Av i i Recensioner, 2 Mer

Tony Hawk´s Project 8

Som en amatörmässig skater försöker du slå dig in i eliten. Du erbjuds en stor värld full med platser att skejta på och snygg grafik.

Efter mitt senaste möte med mr Hawk, var jag förväntansfull inför vad serien kunde erbjuda på PS3. En alltför lång introduktion och loading –upplevelse senare var jag redo att börja spela.

Nej inte rosa, hot pink!

Då spelet inte erbjuder mycket i väg av multiplayer är career mode stället man vill vara på. Spelets premiss är att Tony Hawk rundar upp skaters till sitt nya elite team Project 8. Du, en amatörmässig skater, vill inget hellre än att bli en av de åtta som får följa i legendens fotspår. Du börjar med att skapa din egen skater. Själv gjorde jag en ganska kort tjej som hade svarta kläder med hot pink detaljer. Såg mycket bra ut och fick mig genast att uppskatta spelet lite mer. Till skillnad från verkligheten kan de 650 kr du betalar för spelet köpa dig en hel garderob full med skatekläder. Varje välkänt skatemärke finns med och är du redan skatefreak skulle jag bli överraskad om du inte skulle kunna återskapa din egen utstyrsel.

Stupid Things

Spelet erbjuder en enorm ”sandlåde-värld” där alla antingen är en skater, tycker om skate eller är enormt svensson. Om du följt med i spelets tutorial vet du redan hur du ska bete dig i spelet men du lär dig desto mer du spelar. Det är lätt att glömma bort sig och bara köra runt i skateparken i en timme och trixa. Du får pengar och cred bland annat genom att utföra uppdrag. En del av dessa innefattar att racka upp en så hög sjukhusräkning som möjligt. Det ser onekligen roligt ut när din skater missar en landning och flyger som en vante in i klätterställningar och ramper i ackompanjemang av squish och krasljud. Efter att förmodligen brutit samtliga ben i kroppen (även de i öronen) ställer sig din skater upp och teleporterar den försvunna skateboarden tillbaka till sin hand. Det tåls att sägas, olyckor är roligast när de inte är på riktigt.

Levande, men ändå inte

Det finns en del saker jag uppskattar med THP8. Grafiken är sannerligen en av dem. Även bullet-time liknande ”Nail the trick mode”, där du kan styra brädan i detalj, är en välkommen feature. Det finns däremot mindre bra saker som väger upp mycket av det goda. Spelets avsaknad av multiplayer är en av de. Den finns där i Xbox360 versionen men här är den borttagen för att skynda på spelets release. Detta är inte hela världen då Tony Hawk spel oftast handlar om dig och dina trick, det är dock mycket störande att se ett sånt exempel på reducerad funktionalitet. Även kontrollerna är en källa till irritation. Många gånger vet man precis vad man vill göra och hur man ska göra det men kontrollerna låter en inte göra det.

När något är mycket likt mänskligt men vi ändå märker att det inte är det genom någon detalj i utseende eller rörelse brukar det kallas ”uncanny valley” (läs mer: http://en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_Valley). Som jag nämnde tidigare är både grafiken och kroppsspråket i THP8 mycket bra, men när man ser karaktären i ögonen är det något djupt inne i mig som skriker: ”skyltdocke-zombie!!!”.

Så ifall du, som jag, provat ett par av Tony Hawk spelen tidigare och är lite osäker på ifall du skulle gilla Project 8. Spela det inte, så enkelt är det. Ifall du däremot är ett riktigt skatefan eller älskar Tony Hawk serien så gör nya ”nail the trick” det värt att spela Project 8 bara för det.

Det Bra

  • Grafik
  • Nail the Trick
  • Speltid

Det Dåliga

  • Ögonen...
  • Ingen online
  • Kontrollen
5

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi