Toys vs. Monsters

Av i i Recensioner, 2 Mer

Toys vs. Monsters

Monstren anfaller och det är barnens leksaker som ställs som försvar. Barnens lek blir allvar. Men, riktar sig Toys vs. Monsters till barn eller vuxna?

Det första som jag tänker på nu när jag spelat Toys vs. Monsters är hur svårt spelet är. Jag fick spela om första banan flera gånger innan jag klarade den. Lite konstigt med tanke på att jag får en känsla av att spelet riktar sig till barn. Hur ska de klara spelet? Det finns dessutom ingen lärodel. Efter att denna recension publicerats har utvecklarna hört av sig och meddelat att Toys vs. Monsters inte riktar sig till barn vilket förklarar den höga svårighetsgraden. Jag tycker dock fortfarande att spelets andas barnspel.

Det som initialt retade mig mest på första banan var att jag tvingades göra cirkelrörelser med stylusen som en galning för att hålla igång en generator. Ju fortare jag snurrade desto mer poäng. Dessa användes i sin tur att köpa olika leksaker samt batterier för. Genom att placera ut batterier längst ner håller man dock igång generatorn och man slipper veva som en galning. Jag tycker dock att det är ett onödigt irritationsmoment med batterierna.

Har du spelat Plants vs. Zombies? Då vet du vilket sorts spel Toys vs. Monsters är. Själv har jag lyckats missa detta nästan kultförklarade spel. Därför kan jag inte göra några personliga jämförelser. Toys vs. Monsters går ut på att du ska försvara dig mot ett gäng söta eller fula monster. Det gör du genom att placera ut olika försvarsanordningar. Batteriet är grunden då det ger energi. Därefter kan du placera ut såväl hinder som leksaker som skjuter på dina fiender. Lyckas ett monster komma längst ner på spelplanen så är det kört. Då blir det vackert att börja om från början. Till en början finns enbart några få fiender, men rätt som det är dyker mängder upp och precis hela spelplanen kan bli fylld av monsters och leksaker.

Själva gameplayet förändras när det låses upp ett nytt spelläge. Det blir då något bättre, men tyvärr räddar det inte spelet då det inte är upplåst från början. Totalt finns fyra spellägen varav endast ett är upplåst från början.

Monstren och leksakerna är inte speciellt snyggt skapade vilket ger det svåra spelandet en puff i fel riktning – spelet blir än tråkigare. Grafisk känns nämligen spelet oinspirerat och dessutom imponerar definitivt inte 3D-effekterna på mig.

Då är ljudet bättre med medryckande musikslingor, ibland med inslag av spökliknande toner, och bra ljudeffekter. Visst blir vissa effekter och upprepande slingor enformiga i längden, men det gör inte så mycket.

Vad ska jag då säga om Toys vs. Monsters? Jo, jag hatar spelet. Att veva igång energi i början är löjligt och att sedan behöva placera ut obligatoriska batterier känns onödigt. Det gör att onödigt lång tid går innan man egentligen börjar med de ”riktiga” leksakerna. Spelet har för brant inlärningskurva och jag hade gärna sett en tutorial.

Det Bra

  • Ljudet är okej

Det Dåliga

  • För brant inlärningskurva
  • Ingen tutorial
  • Svårt
  • Cirkelrörelser och batterier
  • Grafiken
  • Andas barnspel
2

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi