TrackMania United

Av i i Recensioner, 3 Mer

TrackMania United

Crazy, crazy och ännu mer crazy. Det är bra sammanfattning av det senaste spelet i TrackMania-serien. Vansinnig fart och egna banor är ett par andra.

Mina barn formligen älskar TrackMania-spelen. Jag vet inte hur mycket dom spelat TrackMania och TrackMania Sunrise, men det är åtskilliga timmar. Så gissa! Gissa vad som hände när TrackMania United dök ner i brevlådan? Jo, de kunde knappt vänta innan installationen var klar. Det är kanske bäst att säga det direkt, TrackMania United är inte enbart för barn. Nej, alla med lite leklust och en gnutta intresse för bilspel kan ha stor behållning av spelet.

TrackMania United är ett spel som verkligen sticker ut. Jag tycker det är positivt. Banorna är oerhört fantasifulla. Här får du bland annat tävla inne på arenor, i öken och på isiga banor. Räkna nu inte med enkla banor.

När jag spelat har jag fått associationer till Sonic och hans evigt uppvarvade och galna racingliknande turer på diverse banor. TrackMania-spelen är lika galna. Du kör nämligen inte som i vanliga racingspel utan här finns loopar, hål som man ska undvika, korkskruvar och mycket mer. Det finns till och med en bana med ett hål som du ska träffa. Då måste du anpassa hastigheten exakt rätt.

Givetvis finns ett enspelarläge där du tävlar mot datoriserade bilar, men när man startar spelet frågas efter olika detaljer att användas för internetspel. Vill man inte spela över internet känns det lite som om spelet blir pafft. På något sätt har utvecklarna funnit det naturligare med online- än singelspel. Det är inte så konstigt då det definitivt är den roligaste delen.

Eller kanske inte. Den roligaste biten kan också vara att skapa egna banor. För den som snabbt vill ha extra banor finns det en otrolig mängd på spelets hemsida. Gå online och byt banor med andra spelare. Kan det bli bättre?

Så till det sorgliga kapitlet. Finns det inga ljudtekniker på Nadeo? Musiken är nämligen helt gräslig. Grafiken är däremot charmig, men långt ifrån den toppkvalitet som marknadens bästa spel kan erbjuda.

För mig blev TrackMania United snabbt i svåraste laget, men mina barn spelar på som bara den. Dom bygger banor och spelar online så det ryker. TrackMania United är med alla konstiga banor ett upplyftande spel.

Det Bra

  • Oändligt med möjligheter att bygga banor
  • Fantasifulla banor
  • Onlinespelet

Det Dåliga

  • Förfärlig musik
  • Grafiken är inte i toppklass
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi