Trine 2: Complete Story

Av i i Recensioner, 4 Mer

Trine 2: Complete Story

Ett av de första nedladdningsbara spelen till Playstation 4 är ett spel med ett par år på nacken. Trots detta känns spelet fräscht och välanpassat till plattformen.

Spelet centrerar runt Trollkarlen Amadeus, tjuven Zoya och riddaren Pontius som tillsammans löser pussel och slåss mot fiender för att rädda landet från en vagt definierad undergång. Hjärtat i spelet är pussellösande av den nya skolan där omgivningen ofta spelar in i pusslen. Vindar, vattenfall och gravitation kan alla vara en del av att lösa pusslen. Varje karaktär har unika förmågor som krävs för att ta sig igenom banorna, besegra fiender och lösa pussel. Jag kände personligen att pusseldelarna var mycket mindre roligt än att bara ta sig fram genom banorna och önskade fler än en gång att Trine bara hade varit ett plattformsspel. Pusselelementen är oftare än sällan bara ett hinder för att ta sig fram och känns mer som en uppgift än något roligt. Man får därför heller ingen riktig tillfredställelse av att lösa pusslen.

Spelet går att spela ensam då man växlar fram och tillbaka mellan karaktärerna snabbt och enkelt, men spelet är som allra bäst när man spelar två eller tre på samma gång. Det är lätt att hoppa in i och lämna spelet och hela multiplayeraspekten känns välgjord. Detta hindrar inte att man gång på gång behöver stanna till och lösa pussel istället för att dundra vidare. Jag inser att jag låter som en sockerstinn åttaåring med koncentrationssvårigheter, men när man är tre personer som spelar tillsammans är actiondelarna i Trine verkligen roligare än pusseldelarna. Att samla poäng i spelet är något man faktiskt strävar efter då spelet har ett enkelt skill-tree för varje karaktär då de kan få nya vapen och förmågor. Detta är någonting jag gillar starkt.

En av spelets allra största fördelar är hur ofantligt snyggt det är. Inte nog med att grafiken är skarp på PS4, spelets artstyle är makalös. Varma, ljusa välfyllda miljöer avlöser varandra med en underbar variation. Spelet använder bloom-effekter och ljuskällor mycket väl och banorna är verkligen en fröjd för ögat. Kronan på verket är spelets 3D-läge som fick mig att tappa hakan när jag testade det hemma hos en kompis. Jag är inget fan av 3D i allmänhet, men måste erkänna att Trine 2 verkligen fick mig att vilja ha en 3D-TV hemma. Jag hoppas att fler spel kommer att använda sig lika väl av denna effekt.

Avslutningsvis kan jag säga att Trine 2 är lätt att spela och är otroligt snyggt men faller på det faktum att spelets hjärta, nämligen pusslen, helt enkelt inte gör spelet lika roligt att spela.

Trine 2: Complete Story består av Trine 2, Trine 2: Goblin Menace expansion samt Dwarven Caverns additional level

Det Bra

  • Snyggt!
  • Bra 3D
  • Lokal multiplayer

Det Dåliga

  • Pusslen
  • Småtråkigt
8

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi