Trust GXT 393 Magna 7.1 Wireless Surround Gaming Headset

Av i i Recensioner, 4 Mer

Trust GXT 393 Magna 7.1 Wireless Surround Gaming Headset

Trust GXT 393 Magna är ett trådlöst headset med 7.1 surroundljud för PC och Playstation 4. Det har ett ganska fräckt utseende, men enkel konstruktion. Kåporna kan inte justeras utan sitter helt fast på bygeln. Det gör att det inte blir helt tätt nedtill och baktill. I höjdled justeras kåporna med ett spännband över huvudet. Det är inte optimalt utan kåporna vill lätt glida uppåt för min del. Det, tillsammans med ganska litet utrymme för öronen gör att komforten inte är den bästa.

Jag gillar utseendet på Trust GXT 393 Magna. Det är en ganska grovhuggen design som fungerar bra i gamingkretsar. På utsidan finns fyra upplysta, blå ränder som fräschar upp designen.

Det finns tre reglage på vänster kåpa. Det första används för att stänga av headsetet. Det andra är ett reglage för att byta mellan stereo och surroundljud. Det är dessutom en knapp för att stänga av mikrofonen. Det tredje reglaget är en volymkontroll kombinerad med en knapp för att stänga av ljudet med.

Trust GXT 393 Magna var lätt att installera på datorn. Det var bara att koppla i dongeln i datorn och starta headsetet. På Playstation 4 krävs att man går in i menysystemet och manuellt väljer headsetet som ljudkälla. Förutom trådlöst ljud kan Trust GXT 393 Magna även användas med kabel. Bra om batteriet tar slut eller om man vill använda mobil, Xbox One eller Nintendo Switch. Det medföljer en relativt kort standard 2,5 mm kabel samt en förlängning med Y-kabel för separat mikrofon och ljud.

Trust GXT 393 Magna har ett 50 mm stort ljudelement som ger en hyfsad bas även om jag hoppats på en något mer uttalad sådan. Ljudet är något dovt med något avhuggen diskant. Mellanregistret är dock bättre. Surroundljudet ger mer volym åt ljudet även om det är svårt att avgöra varifrån ett ljud kommer.

Mikrofonen sitter inte på pinne utan uppe vid kåpan på en något utstickande detalj. Det är inte optimalt. Det fungerade hyfsat i relativt tysta miljöer, men jag är tveksam till att det fungerar på exempelvis LAN-tillställningar.

Trust GXT 393 Magna har inte blivit någon favorit hos mig. Den har ett fräckt utseende men presterar inte tillräckligt bra på andra fronter. Det kunde ha varit betydligt bekvämare och mikrofonen får inte godkänt.

Det Bra

  • Fräckt utseende
  • Hyfsad bas

Det Dåliga

  • Inte tillräckligt bekvämt
  • Mikrofonen
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi