Turtle Beach Recon 70

Av i i Recensioner, 6 Mer

Turtle Beach Recon 70

Turtle Beach Recon 70 är ett headset i nedre budgetsegmentet.

Jag har testat Playstation 4-versionen av Recon 70. Nu har det egentligen ingen betydelse vilken version man testar eftersom headsetet ansluts via en vanlig audioplugg. Därför passar headsetet till samtliga audiokällor och konsoler med sådant uttag. Undantag är datorer med skiljda uttag för mikrofon och ljud. Till sådana behövs en adapter för att kunna använda mikrofonen.

Headsetet jag testade är snyggt vitt med blå detaljer. Ytan är plastig. Kåporna kan vridas och justeras så att de passar öronen bra. De kan dessutom vridas så pass mycket att kåporna ligger platt an mot bröstkorgen när det hängs runt halsen. Tyvärr är plastbågen över huvudet stelt. Det gör att kåporna trycker hårt mot huvudet vilket gör headsetet obekvämt.

Ljudbilden är inte speciellt rik. Snarare utsmetad. Exempel på det är tal och individuella instrument. De senare flöt ihop. Diskanten kändes avhuggen vilket gjorde att exempelvis cymbaler inte hördes speciellt bra.

Mikrofonen kan fällas uppåt och stängs då av. Mikrofonarmen är helt stelt och kan inte justeras framför munnen. Ljudkvaliteten är okej för prislappen. Ljudbilden är klar och tydlig.

Det jag skrivit om Turtle Beach Recon 70 vore mycket allvarligt om det inte vore för prislappen. I dagsläget hittar man Recon 70 för 350 kr i butik. Med tanke på att det är en mycket låg prislapp är Recon 70 väl värt ett köp om man har en begränsad budget.

Det Bra

  • Ganska snygga
  • Passar alla ljudenheter med audioplugg

Det Dåliga

  • Plastig
  • Klämmer runt öronen
  • Utsmetat ljud.
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi