UEFA Championship League 2006 – 2007

Av i i Recensioner, 2 Mer

UEFA Championship League 2006 – 2007

Fotbollsspel flyger upp på spelhyllorna konstant, men vad kan UEFA tillföra till den nästan redan utnötta spelgenren?

Det är inte längre än 4 år sedan då Electronic Arts (EA) fortfarande gjorde innovativa sportspel. EA är det största sportspelsföretaget, men, de är kanske inte längre kända för att vara tillverka de bästa sportspelen. EA kämpar dock fortfarande vidare. Det kanadensiska utvecklingsteamet visade oss lite ny fotbollsfysik i Fifa 07 och nu är de tillbaka med ett nytt spel, UEFA Championship League 2006-2007.

UEFA Championship är inte särskilt känt i staterna och detta är inte så konstigt då själva ”UEFA”-förkortningen står för ”the Union of European Football Association”. Spelet går ut på att man byter till sig några av Europas bästa fotbollsspelare med hjälp av kort – inte helt olikt kortspelet ”Magic The Gathering”.

Spelet bjuder även på helt vanliga fotbollsmatcher om man föredrar det, men sedan kan man fästa sig vid det nöjesfulla ”Ultimate Team”-spelläget vilket involverar strategi, kortbyten, laguppbyggnad och management. Det är just det här som skiljer EAs senaste spel från mängden. Genom att vara strategisk och bygga upp ett perfekt lag m h a dina spelkort kommer du sedan få ett mycket stort försprång när du väl spelar dina riktiga fotbollsmatcher.

Då kvarstår frågan om det innovativa spelläget (Ultimate Team Mode) gör UEFA till ett av de bättre fotbollsspelen. I ärlighetens namn känns UEFA bara som en något förbättrad version av Fifa 07. Då spelet har en del förbättringar har en del andra försämringar kommit. I vilket fall som helst är spelet väldigt djupt om du gillar kortspel. Enligt fakta skall Xbox 360-versionen vara helt annorlunda jämfört med PS2- och PSP-versionerna av spelet.

Om du blir rädd av allt snack om kortspel kan jag få dig att komma på bättre tankar; spelet bjuder på 7 olika spellägen varav 6 består av vanlig fotboll. Det finns allt från ”Play Now” till det nya spelläget jag precis berättat om.

Som slutkläm kan jag säga att UEFA känns som en rik blandning av ett vanligt fotbollsspel och ett managementspel. Detta gör att både den strategiske och den som bara är ute efter ett bra fotbollsspel kan finna nöje i UEFA. Men jag tror att den som bara letar efter ett bra fotbollsspel letar efter fel spel i spelhyllorna. Då rekommenderar jag P.E.S. 3 framför UEFA då det är ett både bättre och roligare fotbollsspel i sin helhet.

Det Bra

  • Snygg grafik
  • Spelets presentation

Det Dåliga

  • Passnings- och skjutsystemet.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi