Untold Legends: Dark Kingdom

Av i i Recensioner, 3 Mer

Untold Legends: Dark Kingdom

Dark Kingdom handlar om… Ja, vad handlar spelet om? Storyn känns så urvattnad och ointressant att jag inte direkt lagt den på minne. Spelet handlar hur som helst om en elitstyrka, Dragon Shade, som skyddar riket Dureth. Du kan välja att spela som en av tre karaktärer:

– Golan Kor är krigaren. Han är känd för sin väldiga styrka och slår sig fram med diverse tunga vapen som bland annat kan ge chockvågor.
Magikern Malakesh förlitar sig på sin magi. Hans kraft är inte lika stark som de övrigas, men istället har han makt över eld och is.
–Den kvinnliga spejaren Zala behärskar skuggmagik och är snabb och kraftfull i närstrider.

Jag har mestadels spelat som Golan Kor. Jag märkte dock ingen markant skillnad när jag spelade som Malakesh eller Zala.

Dark Kingdom liknar på sätt och vis Baldurs Gate: Dark Alliance som båda är actionrollspel. Tyvärr har Sony Online Entertainment (SOE) inte lyckats att komma upp i Baldurs Gate: Dark Alliance höga klass. I stället känns Dark Kingdom som en blek kopia.

Själva actiondelen innebär i princip ett konstant manglande av olika fiender – spindlar, skelett med flera. Under spelets gång hittar man fler och fler vapen, sköldar, rustningar med mera. Föremålen har olika egenskaper. Det är inte bara skyddsfaktor för rustningar och attackstyrka för vapen som varierar. Föremålen har så många andra egenskaper att det kan bli svårt att välja föremål.

Som spelare kan du även utföra diverse knappkombinationer (combos) som har stor kraft. De utförs genom att du trycker in en viss följd av knappar. Det kan exempelvis vara kryss, kryss och cirkel. Längst ner till vänster på skärmen finns en bild över vilka kombinationer man kan välja. Ett exempel: Du trycker kryss som då visas nere i hörnan följt av kryss och cirkel. Det betyder att för en kombination ska man trycka någon av dessa knappar. Det finns även en kombinationsförteckning i menyn. En sådan kombination ger en specialattack som är betydligt kraftfullare än en standardattack.

Spelet lider av en hel del blessyrer som SOE borde ha rättat till innan spelet släppts. Det värsta är kameran som är hackig värre. Den kan ibland, till synes utan anledning, förflytta sig. Den är även helt hopplös när man kommer nära föremål eller väggar. Även spelkontrollen borde SOE ha slipat mer på. Den känns kantig. Fortsättningsvis är grafiken inte så bra som jag förväntar mig av ett PS3-spel.

Jag hade verkligen sett fram emot Untold Legends: Dark Kingdom. Nu blev det en besvikelse. Visst, spelet var kul ett tag, men snart tuggade spelandet på utan att man inte kom nämnvärt framåt. Sorry, men jag måste tyvärr såga Dark Kingdom.

Det Bra

  • Hyfsat omfattande rollspelsdel

Det Dåliga

  • Kameran
  • Musiken
  • Spelkontrollen
  • Handlingen
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi