Virtua Pro Football

Av i i Recensioner, 2 Mer

Virtua Pro Football

Som fotbollsfantast var jag minst sagt förväntansfull på att få sätta tänderna i Segas senaste produkt. Men redan efter några minuter kunde jag fastslå att Virtua Pro Football inte var i närheten av att motsvara mina förväntningar.

Efter fem raka 0-0-matcher mot storheter som Bahrain funderade jag på allvar på att stänga av för gott. Passningar hittade inte rätt adress, inläggen var allt som oftast för långa och avsluten var aldrig i närheten av att hitta nätet. Här gick det inte att i match efter match utklassa sina motståndare, som fallet varit i många andra fotbollsspel. Men det sägs ju att träning ger färdighet och efter ytterligare en match började målen trilla in. Till mitt stora missnöje fortsatte dock den höga felprocenten i passningsspelet, något som faktiskt inte enbart beror på den som sitter bakom spelkontrollen. Ibland hinner nämligen inte spelarna med att slå passningar i den riktning du vill – bara det ett stort underbetyg.

Tillverkaren använder mottot: ”Före alla sponsordelar och rekordkontrakt var det bara fotboll som gällde! Virtua Pro Fotball tar dig tillbaka till den tiden”. För att tala klarspråk betyder det att du inte kan göra mycket mer än att spela matcher med medelmåttig spelkänsla. Transfermarknaden är nämligen stängd spelet igenom så att värva ihop ditt drömlag är inte aktuellt.

Det enda spelalternativ som bjuds utöver det sedvanliga cup- och ligaspelet är att starta din egna karriär som fotbollsspelare. Ett alternativ som låter väldigt spännande men som är desto sämre i praktiken. Spelarna utvecklas utan att du behöver lyfta ett finger och utöver att du då och då får spela en halvlek för ditt klubblag eller bjuda tränaren på middag så händer det inte mycket mer. Ett annat minus är att de nordiska klubblagen inte finns med bland de totalt 250 lag som finns att välja på.

Överlag så känns det som att Sega mest har slafsat ihop ett spel och hoppas på att fotbollsfanatiker ska köpa det till det budgetpris som det säljs till. Mitt råd är att inte göra det.

Det Bra

  • Grafiken, även om spelarnas

Det Dåliga

  • En mot en situationerna. Spelarna zoomas in och gör att spelet flyter sämre.
  • Spelalternativen är så gott som obefintliga.
  • Spelkänslan borde varit minst ett snäpp bättre.
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi