Virtual Tennis 3

Av i i Recensioner, 2 Mer

Virtual Tennis 3

Segas kända arkadspel ”Virtual Tennis” är äntligen tillbaka i ny skepnad och till nytt format. Calle har givetvis tagit fram sitt gamla rack och börja lira igen.

Det var ett bra tag sedan man stoppade in några tio kronor och spelade Virtual Tennis på arkadhallarna, men då det var originalet till alla 3d-simulerade tennisspel har spelserien alltid hållit en viss plats i ens hjärta. När Sega inte släppte nya versioner av spelet kom diverse ”rip-offs” som egentligen byggde helt och hållet på Segas tennisspel. På senare dagar har Sega insett att det finns en marknad för även tennisspel och då bestämt sig för att göra en uppföljare till både Xbox 360 och PS3.

Ingångskonceptet för Virtual Tennis 3 är dels ett fullspäckat karriärsspelläge, onlinemöjligheter och intensiva flerspelarmatcher. Det jag gillar med onlinespelandet är att du kan ensam delta i en dubbel med 3 andra spelare på enskilda konsoler. På sådant sätt kan du sitta hemma medan du spelar med och mot 3 andra polare som själva sitter hemma vid sina tv-apparater. Givetvis finns det topplistor på de bästa spelarna som sorteras efter achievements.

Det som skilljer Xbox 360-versionen mot PlayStation 3-versionen är att det endast är 360-versionen som har dessa onlinemöjligheter. De är alltså helt borttagna på PS3-versionen. Jag skulle säga att onlinespelläget har blivit allt viktigare i 360-spel då spelarna förväntar sig detta i nästan varenda Xbox 360-spel nuförtiden. Jo roligare onlinespelandet är desto större sannolikhet är det att spelet säljer till konsolen då många har övergått från att sitta och avnjuta flerspelarläget på en tv-skärm till att alla sitter enskilt hemma och spelar.

I spelet finns det fem stycken olika spellägen; World Tour (Career-läget), Tournament, Exhibition (dubbel eller singelmatcher för 1-4 spelare), Court Games (småspel för 1-4 spelare) samt Xbox Live, som jag berättade tidigare om.

Det finns 20 olika kända tennisspelare att välja mellan, däribland; Lleyton Hewitt, Andy Roddick, Roger Federer och Maria Sharapova. De har alla olika attribut som skiljer dem åt t.ex. ”fastest serve in the game” och liknande. Detta då man lätt skall kunna välja karaktär efter sin egen spelstil och vad man prioriterar i spelet. I karriärspelet kan du givetvis skapa din egna spelare och ändra på utseendet.

Segas Virtual Tennis 3 är ett roligt spel på många sätt. Både karriärsspelläget bjuder på underhållning i form av turneringar, minispel och uppgradering av tennisrack och liknande. Flerspelarläget är som det förväntas underhållande i singelmatcher men otroligt roligt i dubbel mot polarna, detta på ett 360 eller online med flera stycken. Jag skulle säga att för er som spelat Top Spin 2 på 360 kommer Virtual Tennis 3 inte skilja sig särskilt mycket i era ögon, men om ni funderar emellan Virtual Tennis 3 och Top Spin skulle jag nog rekommendera VT3 då spelet har mycket bättre känsla när det kommer till kontrollen och själva upplägget av spelet.

Det Bra

  • Snygg grafik
  • Väldigt underhållande

Det Dåliga

  • Lite underliga kameravinkar i flerspelarläget
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi