Viva Piñata: Pocket Paradise

Av i i Recensioner, 3 Mer

Viva Piñata: Pocket Paradise

Nu gör Viva Piñata debut på en bärbar spelkonsol. Än en gång ska de livsglada piñjatorna paras ihop, mark odlas och hus byggas.

Viva Piñata är som gjord för en bärbar spelkonsol. Spelkonceptet är enkelt, det går lätt att lära sig spela och man kan plocka fram spelet och spela såväl korta stunder som längre. Därför borde Pocket Paradise innebära en given hit.

I Viva Piñata: Pocket Paradise har du en liten trädgårdstäppa att pyssla om. Efter ett tag dyker olika djur i grälla färger upp och tycker att det är kul att bo hos dig. Det är maskar, hästar, fåglar, björnar och andra färgsprakande varelser. Nu är det dags att få dom att trivas och leva ett lyckligt liv tillsammans så att du kan få ännu fler piñjator.

Ett hus där dina små varelser kan ha lite kuttrasju ostört är inte helt fel. Lite insyn får du som spelare dock i form av romantiska danser piñjatorna mellan. Jag bör nog tillägga att allt är väldigt oskyldigt eftersom spelet riktar sig främst till barn mellan sex och tolv år. Även om du gör allt för att piñjatorna ska trivas så får du räkna med att det kan bli bråk ibland.

Andra sysslor som tillhör din trädgårdstäppa är bland annat att bryta upp marken (hur kul är det?) och odla diverse grödor som ökar trivseln och ger föda på bordet åt de ganska matälskande smådjuren.

Det är mycket enkelt att komma igång med Viva Piñata: Pocket Paradise. Man får näst intill övertydliga instruktioner om hur man spelar. Dessutom är allt på svenska vilket givetvis underlättar för barn i målgruppen.

På den övre skärmen finns hela tiden lättöverskådlig information om hur läget i täppan. Den nedre skärmen används sedan för själva spelet. Här finns trädgården (eller affären som man besöker) och alla kommandon sker genom att man pekar på olika ikoner, piñjator med mera med pekpennan. Enkelt, men ibland är pennan lite okänslig vilket gör att man exempelvis lätt vattnar vid sidan av blomplantan. Det är dock ett ganska litet problem. I det stora hela fungerar allt smidigt.

Viva Piñata: Pocket Paradise har egentligen bara en svaghet. Om du har spelat något av de tidigare spelen till Xbox 360 så hittar du inte speciellt många nyheter. Är du däremot inte bekant med serien sedan tidigare kan Viva Piñata: Pocket Paradise rekommenderas med värme.

Det Bra

  • Mysighetsfaktorn är hög
  • Kan plocka fram spelet och spela korta stunder
  • Enkelt men vanebildande
  • Svenska

Det Dåliga

  • Inte mycket nytt jämfört med tidigare spel
  • Lite okänslig styrning med pekpinnen
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi