WD My Passport (Works with PlayStation 4)

Av i i Recensioner, 7 Mer

WD My Passport (Works with PlayStation 4)

Western Digitals externa hårddisk My Passport fungerar även med Playstation 4 och Xbox One.

My Passport är en snyggt designad 2,5 tum stor extern hårddisk som är betydligt tjockare än de tunnaste konkurrenterna. Två terabyte-modellen är 21,5 mm tjock. Det ska jämföras med 12,1 mm för Seagate Backup Plus Slim Portable 2. Storleken har dock ingen betydelse om man tänker använda den som extern hårddisk till en konsol.

Utrymmet i hårddisken till Playstation 4 och Xbox One har en tendens att ta slut om man laddar hem många spel. Lösningen kan vara en extern hårddisk vilket både Xbox One och Playstation 4 stödjer. Jag har testat WD My Passport (Works with PlayStation 4) på Xbox One och Playstation 4. Jag har mätt tiderna för att starta respektive ladda en nivå eller kontrollpunkt i fem spel. Resultaten finns i tabellerna nedan. Som du kanske ser är det äldre spel som testats. Detta för att kunna jämföra med tidigare tester för den som önskar så.

Testresultat

Laddningstiderna var i princip identiska mellan My Passport och Xbox One:s interna hårddisk med viss variation uppåt och nedåt där något spel laddade fortare medan andra var långsammare. På Playstation 4 fanns en tendens till att My Passport var snabbare än den interna hårddisken, men skillnaderna var inte stora. I genomsnitt laddades ett spel eller en kontrollpunkt 1,3 sekunder snabbare med My Passport vilket motsvarar 2,9 %.

Läs- och skrivhastigheterna på en PC mättes på två sätt. Dels CrystalDiskMark 6 och dels överföringshastigheten till och från en dator med SSD av antingen en fil på 3 338 MB eller 2 755 små filer, även de på totalt 3 338 MB.

CrystaldDiskMark gav en sekventiell läs- och skrivhastighet på 114 MB/s. Överföringen till (skriv) respektive från (läsning) datorn tog 31,7 respektive 31,8 sekunder vilket motsvarar en skriv- och läshastighet på 105 MB/s.

Motsvarande siffror för de 2 755 små filerna var 64 respektive 57,2 sekunder vilket ger en genomsnittlig skrivhastighet om 52 MB/s och en genomsnittlig läshastighet om 58 MB/s.

My Passport fungerar alldeles utmärkt till såväl Xbox One som Playstation 4. Man förlorar inget i laddningshastighet jämfört med konsolernas interna hårddiskar. Jag hade förväntat mig något bättre prestanda i CrystalDiskMark-testet och överföring av filer.

Läs mer:

Att ansluta en extern disk till Xbox One
Att ansluta en extern disk till Playstation 4

Det Bra

  • Förlorar inget i laddningstider jämfört med konsolernas interna hårddiskar
  • Bra pris
  • Snygg

Det Dåliga

  • Ganska stor
  • Hade förväntat mig bättre prestanda
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi