Wildlife Park 2

Av i i Recensioner, 3 Mer

Wildlife Park 2

Vill du rädda utrotningshotade djur? Vill du skapa en djurpark? Detta kan du göra i Wildlife Park 2.

I Wildlife Park 2 gäller det att återskapa djurens naturliga förhållanden så bra som möjligt. Du placerar dina djur i en inhägnad vildmark. Sedan gäller det att djuren har mat och vatten. Vissa djur har även speciella krav såsom en viss vegetation för att trivas.

Lämpligen börjar du ditt spel med att gå igenom spelets tutorial. Den är inte speciellt omfattande, men ger goda kunskaper för den som är oerfaren av den här typen av spel. Mer erfarna spelare kan nog gå in i själva spelet direkt. Dessutom medföljer en tryckt manual som gör det enklare. Spelet passar bra ganska långt ner i åldrarna, men eftersom allt är på engelska så behöver lite yngre barn hjälp.

Spelets huvudläge är Missions. Här får du, precis som det låter, olika uppdrag. Det är här som lärodelen (tutorial) finns. Till en början finns, förutom tutorial, fyra uppdrag tillgängliga, men allt eftersom du klarar uppdragen låses fler uppdrag upp. Ett exempel på uppdrag är att bygga en djurpark med en begränsad budget, ett annat att fixa till en park som blivit eftersatt.

För min del är dock freeplay det roligaste läget. I motsats till uppdragsdelen behöver man inte oroa sig för att misslyckas. Här kan man i lugn och ro sitta och pula med sin park. Här finns ett 50-tal djur och ett antal växter, träd och annat att ”leka” med.

Nu är det inte bara djur, träd och växter som ska trivas. Parken måste få in intäkter. Därför är det viktigt att bygga parken på ett sådant sätt att den attraherar besökare. Det gäller att se till att besökarna trivs och att dom kan se djuren på ett bra sätt. Toaletter, restauranger och annat måste finnas tillgängligt.

Utvecklarna har lyckats skapa ett spel som känns verklighetstroget. Då tänker jag inte enbart på djurens behov utan även deras utseende. Spelet är nämligen hyfsat snyggt och elefanter med flera djur låter som dom ska. Däremot är musiken ganska dålig. Utvecklarna har lagt in en del information om djuren och den miljö dom lever i som en liten bonus för er som verkligen är intresserade, men som sagt, infon är på engelska. Men om du inte räds ett engelskspråkigt spel och gillar att bygga djurparker då är Wildlife Park 2 ett bra köp.

Det Bra

  • Verklighetstroget
  • Välgjort

Det Dåliga

  • Engelska
  • Musiken
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi