Winter Sports 2008

Av i i Recensioner, 2 Mer

Winter Sports 2008

“Compete for record times in the 9 most popular winter sports in 15 disciplines.” Det låter riktigt bra. Nu slipper jag åka iväg till någon vintersportanläggning. Det är bara att ladda min Wii istället. Här finns bland annat utförsåkning med fyra discipliner, backhoppning och längdskidåkning.

När jag spelat ett tag började jag fundera om spelutvecklarna verkligen räknat rätt på antalet sporter och discipliner. Det visade sig nämligen att bob, rodel och skeleton var i det närmaste kopior av varandra. Starten skiljde lite åt – i rodel förde man Wiimoten snabbt upp och ner medan man i de två andra grenarna förde kontrollen snabbt runt i cirklar för att accelerera. I banan var skillnaderna mellan sporterna marginella. Man styrde kälkarna genom att hålla Wiimoten på tvären och styra som om den vore en ratt.

Sen det här med 15 discipliner. Skillnaden mellan 500m och 1500m skridsko var exempelvis enbart längden på loppen. Genom att växelvis, frenetiskt föra kontrollerna upp och ner accelererade man. Väl uppe i ”marschhastighet” gällde det att sakta ner rörelserna och hålla ”hastighetsmätaren” så högt uppe utan att den slog över till rött.

I samtliga sporter, förutom de tre kälksporterna, använder man både Wimooten och Nunchuken. Ibland blev rörelserna lite yviga och sladden blev ett litet irritationsmoment. Jag vet inte om det enbart beror på min spelstil.

Som spel håller Winter Sports 2008 inte speciellt länge. Det blir snabbt enformigt då varje spel inte tål att spelas speciellt länge. Kontrollerna är relativt enkla, vilket gör att man kan plocka fram spelet när man har någon kompis hemma och bara köra en kort stund.

Det Bra

  • Flera sporter i ett spel
  • Du får träna armarna

Det Dåliga

  • Blir snabbt tråkigt
  • Kälksporterna är nästan identiska
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi