Worms: Open Warfare 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Worms: Open Warfare 2

Maskarna är tillbaka och vill återigen utplåna sina fiender! För er som inte har spelat något av de tidigare Worms-spelen kommer här en kort förklaring. Ditt masklag ska ta kål på det andra masklaget med hjälp av allehanda vanliga och ovanliga vapen. Det är turordningsbaserat med begränsad tid för ditt drag och sist kvar vinner. Lätt som en plätt? Att lära sig – ja, men inte att bemästra.

Worms: Open Warfare 2 kan spelas på lite olika sätt. Det finns en kampanj att följa som kan rekommenderas för nybörjaren då den efterhand introducerar dig för nya vapen. Du kan också välja ett pusselspel som är tänkt att göra omgången klurigare. Du kanske bara får använda dig av ett enda vapen eller måste klara banan med kraftigt nedsatt hälsa. Vanliga slumpade spel är naturligtvis också tillgängliga och gör Worms: Open Warfare 2 till en riktig långkörare om man så vill. Det går också att spela mot kompisarna. Antingen på en PSP då ni helt enkelt turas om (varför inte, spelet passar ju perfekt till det) eller via wlan om kompisen också äger en PSP.

Worms: Open Warfare 2 är ett mycket skruvat spel. Maskar försöker ta kål på varandra i udda omgivningar. Vapnen som finns att tillgå är allt ifrån ”vanliga” granater och bomber till de något mer ovanliga bazookas och exploderande får. Grafiken är charmerande gullig, maskarna är som hämtade från en serietidning och färgerna är genomgående glada. Maskarna själva är inte lika glada. De hånar och hotar varandra med högljudda rop som då det går dåligt upplevs som mycket enerverande. Åtminstone av mig. Spelet finns för övrigt på svenska vilket är en trevlig detalj.

Detta är äkta strategispel med enkla medel. Det gäller att välja rätt vapen för rätt situation och att ha vinden i beaktande då du siktar. De riktigt briljanta spelen behöver oftast inte fler ingredienser än så och nog aspirerar också spelet på briljant. Tyvärr finns det lite åskmoln på himlen. Framför allt gäller detta dina motståndares AI. Det händer ofta att de i sluttampen tar kål på sig själva, hur tillfredsställande är det på en skala? Jag tycker också att de kunde gjort ett bättre jobb med kameran. Den borde alltid följa vapnet på dess väg mot förödelse. Istället har jag lärt mig att följa efter vapnet när det ger sig på en av mina maskar så jag hinner se vad som händer.

Worms: Open Warfare är ett utmärkt strategispel som passar perfekt för resan eller reklampausen. På grund av den dåliga AI:n kan jag dock inte kalla det briljant. Själv spelar jag det helst utan musik då jag har tröttnat på maskarnas heliumröster som mest bara irriterar mig. Trots det spelar jag det gärna – och mycket.

Det Bra

  • Roliga vapen
  • Äkta strategi

Det Dåliga

  • Dålig AI
  • Kameran
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi