Xploder HDTV Player

Av i i Recensioner, 2 Mer

Xploder HDTV Player

Högupplösnings-tv med hjälp av din Playstation 2. Det utlovas av Fires nya Xploders HDTV Player.

Din PS2:a ansluts till tevens komponentingång (Y PbPr). Du måste alltså ha en komponentingång på din tv. Hur du ändrar PS 2:ans utgångar framgår av den träiga manualen.

Enligt mig står HDTV definitionsmässigt för High Definition TeleVision, alltså digital tv med högre upplösning än dagens tv. Även Nationalencyklopedin och Svenska Akademiens ordbok ger samma definition. Enligt mig är detta falsk marknadsföring då du inte får någon tv.

Att använda HDTV Player ger dig möjlighet att spela spel med hög upplösning – 480, 576, 720 samt 1080i. För er som tycker detta är rena grekiska så innebär ett större tal bättre upplösning och därmed skarpare bild. Du kan även använda HDTV Player på en VGA-skärm. Då krävs en adapter som omvandlar de medföljande kablarna till VGA.

Första gången du använder Xploder HDTV Player-skivan anger du vilken upplösning du vill använda när du spelar. Denna information lagras sedan på minneskortet. För att därefter spela ett spel stoppar du först i skivan du fick med HDTV Player. Programmet laddar då in informationen om vilken anslutning du vill använda. Därefter byter du till spelets skiva och trycker på handkontrollens startknapp. Bökigt värre alltså.

Hur bra funkar Xploder HDTV Player? Listan på Xploders hemsida (http://www.xploder.net/faqs/6/hdtv-player-compatibility-guide.htm är inte speciellt lång så chansen att ditt spel finns med i listan är ganska liten. Det låga antalet spel som fungerar bekräftades av mitt test. HDTV Player fungerade tillfredställande i enbart ett av de 15 testade spelen.

Det fanns ett antal problem – spelen laggar ofta, färgproblem (daskiga färger), standard 4:3-format och att spel hängde sig. Xploder HDTV Player har mycket allvarliga brister. Så allvarliga att jag måste varna alla från att köpa Xploder HDTV Player som faktiskt känns lite som en falsk produkt som rider på vågen av digitala tv-produkter. Att det bara fungerade tillfredställande i ett av femton spel är anmärkningsvärt. Det finns en lista över spel som fungerar på Xploders hemsida (http://www.xploder.net/faqs/6/hdtv-player-compatibility-guide.htm ) men det står ingenting på förpackningen om denna.

Programmet har testats med en 32” LCD HD-ready skärm.

Det Bra

  • Funkar bra när det funkar

Det Dåliga

  • Listan med spel som fungerar är kort
  • Vissa spel laggar
  • Fungerade bara i ett av femton spel
  • Omständligt att starta ett spel
  • Ibland daskiga bilder
  • Längre tid att starta ett spel
  • Få spel som kan spelas utan problem
2

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi