Xtrfy H2 Pro Gaming Headset

Av i i Recensioner, 7 Mer

Xtrfy H2 Pro Gaming Headset

Xtrfy H2 är en nedbantad version av Xtrfy H1 med ett lägre pris. Är headsetet värt pengarna?

Jag har inte testat H1 så jag kan inte göra någon jämförelse rent kvalitetsmässigt. H2 har ett mindre membran än sitt storasyskon – 53 mm jämfört med 60 mm. Det är dock inget litet membran utan det finns många headset på marknaden med membran runt 50 mm. Ett mindre membran borde emellertid ge mindre bas. Basen är dock bra i H2 så där finns inte mycket att klaga över. Ljudet är för övrigt riktigt bra med tanke på priset (1 000 kr i dagsläget).

Det medföljer en mikrofon med H2 i kontrast med två till H1. Mikrofonen till H2 är en avtagbar allroundmikrofon som fungerar riktigt bra. Den ger bra ljud och skärmar av mycket av omgivningsljudet. Jag har dock inte kunnat testa headsetet i riktigt bullriga miljöer som en LAN-tillställning. Teoretiskt borde e-sportmikrofonen som medföljer H1 vara bättre för dessa ändamål.

H2 har en aluminiumbåge som är bra vadderad i konstläder. Kåporna är av tyg och inte konstläder vilket har både för- och nackdelar. Fördelen är att materialet andas bättre än konstläder. Nackdelarna är att de inte är lika lätta att hålla rent och att tyg vanligtvis är mer genomsläppligt för ljud, men H2 har konstläder på insidan vilket borde minska ljudgenomsläppligheten. Kåporna på H2 sitter skönt och är dessutom djupa.

Sladden som sitter på headsetet är i kortaste laget (1,2 m) om man exempelvis har en laptop med enbart en kombinerat ljud- och mikrofonkontakt. Längden är dock mycket bra för exempelvis konsolspelande (PS4, Xbox One och Switch). Det medföljer två Y-kablar för den som har två kontakter – en för mikrofon och en för ljud. Den ena är 25 cm medan den andra är hela 2 m.

Fjärrkontrollen på sladden är ganska stor men så innehåller den förutom volymkontroll och mikrofonbrytare även en volymkontroll för mikrofonen vilket inte alla headset har.

Xtrfy H2 Pro Gaming Headset är att riktigt bra headset för prisklassen. Det har bra ljud med fylligt bas. Headsetet är dessutom bekvämt.

Det Bra

  • Bra ljud
  • Basen
  • Bekvämt
  • Tygkåpor

Det Dåliga

  • Tygkåpor
  • Kort grundsladd
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi