Xtrfy XTP1-L4-NiP-IT

Av i i Recensioner, 5 Mer

Xtrfy XTP1-L4-NiP-IT

Xtrfy XTP1-L4-NiP-IT är en stor, mjuk musmatta från den svenska speltillbehörsutvecklaren Xtrfy.

Jag har fått en ny musmatta på mitt bord. Den kommer från Xtrfy och har en ganska långt och otymplig modellbeteckning – Xtrfy XTP1-L4-NiP-IT. En förklaring till alla kryptiska förkortningar är på plats. Mattan jag testade är stor och tjock vilket L4 betyder. NiP står för Ninjas in Pyjamas. Mattan har nämligen deras logga på mitten. IT står för Italian style vilket helt enkelt är en beteckning på utseendet.

Mattan finns i flera utseenden och storlekar. Vilken du ska använda är givetvis upp till dig och hur du använder musen. Har du musen inställd på medelkänslighet är en M-matta att föredra medan L-mattan är bättre för dig som kör på låg känslighet. Du kan välja mellan följande storlekar på mattan. Jag har testat L4.

M2 – 320 x 270 x 2 mm
M3 – 320 x 270 x 3 mm
L4 – 460 x 400 x 4 mm

Materialvalet är en mjuk tygmatta och L4 är ganska tjock – hela fyra millimeter. Undersidan är av gummi vilket gör att mattan ligger säkert och jag har inte märkt en minsta tendens till att den glider. Kanterna har en sömnad för att undvika att tyget fransar sig och därmed förlänga hållbarheten. Tyvärr gör sömnaden att kanten blir lite högre vilket inte är så skönt.

Jag har spelat en hel del och kan inget annat säga än att musmattan bjuder på en mycket bra precision. Dock är ytan något för trög för min smak. Så om du föredrar glatta ytor så är Xtrfy XTP1 inget bra val.

Det här var mina personliga reflektioner över Xtrfy XTP1. Jag är väl medveten om att valet av musmatta bygger på många faktorer. Därför sätter jag inget betyg utan konstaterar att mattan är lite trög för mig men att den annars är av mycket hög kvalitet och bjuder på bra precision.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi