Zagg Invisible Shield Glass Contour

Av i i Recensioner, 2 Mer

Zagg Invisible Shield Glass Contour

Ett skärmskydd är en vettig investering för alla som bär runt på en dyr mobil i fickan. Ett skydd av glas ger samma känsla som utan skydd.

Jag använder plånboksfodral och skärmskydd på min mobil. En mobil är en dyr investering och det minsta man kan göra är att skydda den så gott man kan. Det minskar risken för skador. Dessutom ökar andrahandsvärdet om man har en välvårdad mobil den dag det är dags för uppgradering till en nyare modell.

Eftersom jag haft många mobiler genom åren har det också blivit ett flertal byten av skärmskydd. Jag har fått ett exemplar av Zagg Invisible Shield Glass Contour för test som jag testat på min Samsung Galaxy S7. Den mobilen har något välvda kanter vilket även skyddet har. Välvda kanter innebär givetvis högre krav på precision när skyddet appliceras. Det måste hamna mitt på mobilen, annars finns en risk att det lossnar om man kommer åt kanterna.

Stora ”öron” gör det lätt att applicera skärmskyddet på mobilen.

Det var mycket enkelt att applicera skärmskyddet på min mobil. Efter att ha rengjort skärmen tar man bort skyddsfilmen från skärmskyddet. Tack vare två stora öron, som man använder för att rikta in skyddet, är det enkelt att sätta fast skyddet så att det hamnar rakt på skärmen. Föredömligt enkelt vill jag säga.

Väl på plats var mobilen lika behaglig att använda med Zagg Invisible Shield Glass Contour som utan (enbart skärm). En liten skillnad fanns emellertid då hemknappen av naturliga skäl hamnade en bit under skärmskyddets kant.

Zagg Invisible Shield Glass Contour har en hårdhet på 9H av 10 på Mohs hårdhetsskala där diamanten har hårdheten 10H. 9H är lika hårt som en rubin och betydligt hårdare än en spik. Vid test repades skärmskyddet inte av en nål eller ett sandkorn. Efter att ha tagit bort skyddet igen från mobilen provade jag med en vass skruvmejsel vilket gav en mycket liten, knappt synlig repa. Skyddet klarade en lätt smäll med hammare medan en andra smäll fick skyddet att spricka.

Zagg Invisible Shield Glass Contour var en riktig fettmagnet. Jag har fet hy och Zaggs skydd blev betydligt fetare än skärmen blev utan skydd. Det blev en fet hinna som var ganska svår att torka bort.

Zagg Invisible Shield Glass Contour är enkelt att applicera och väl på mobilen ger det ett starkt skydd. Om mobilen har välvda kanter är det viktigt att skyddet hamnar precis på mitten av mobilen för att det inte ska lossna. Synd att skyddet lätt blir fett. Det gör mobilen jobbig att använda för oss med fet hy.

Det Bra

  • Lätt att applicera
  • Skön, glatt yta
  • Klarar tuffa tag

Det Dåliga

  • Blir lätt en fet hinna på ytan
  • Kan lossna om man kommer åt kanterna
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi