Därför ska du uppdatera din dator

Oavsett vilket typ av operativsystem man har på sin dator där hemma, vet de flesta att det titt som tätt kommer uppdateringar. Ofta handlar det om en liten ruta som aviserar användaren om att en uppdatering finns tillgänglig. Ibland hoppar man kanske över uppdateringen och ibland inte. Men det finns skäl till att alltid uppdatera datorn. Uppdateringen kan nämligen vara det som gör att du blir skyddad fullt ut när du surfar runt på internet.

Oväntade risker

Man kan fråga sig varför det är så viktigt att uppdatera datorn och här kommer några svar på det. Det är nämligen på det viset att uppdateringarna är som bitar i operativsystemet som saknas. Varje Gång man uppdaterar faller en ny bit på plats. Det är viktigt när du surfar. Det spelar ingen roll vad du gör på datorn, uppdateringarna är viktiga. Du kanske mest spelar äventyrsspel eller strategispel på din dator eller så är du mest upptagen med att chatta.

Du kanske tycker om att vara på olika sidor och chatta med tjejer eller killar om diverse saker. Att sexchatta om fetischer har blivit allt mer populärt. Det finns massor med chattrum på nätet som ger möjlighet att träffa andra likasinnade. Oavsett om man vill chatta om BDSM bondage eller cam chatt eller något helt annat, är det viktigt att datorn är uppdaterad. Inte minst för att datorn inte ska lagga. När operativsystemet är uppdaterat blir datorn snabbare vilket är bra om man ska använda kameran på datorn exempelvis.

Många fördelar för dig

Men det finns fler fördelar förutom att datorn blir snabbare och fungerar bättre, när man har uppdaterat. Det är givetvis säkerheten. Till mångt och mycket är det nämligen operativsystemet som håller datorvirus borta. De flesta datorer är nämligen kopplade till tillverkaren. Du har kanske sett det tidigare. När datorn kraschar, vilket kan hända ibland, så kommer det fram en liten ruta där det oftast står rapportera fel eller liknande. När man sedan trycker ja skickas informationen till datortillverkaren som analyserar informationen.

Det blir sedan enkelt att arbeta ut bättre och nyare versioner av operativsystemet löpande. Vilket är bra, eftersom det hela tiden kommer nya datorvirus som man behöver skydda datorn mot. Utan en ny uppdatering kan datorn nödvändigtvis inte känna igen ett nytt datorvirus och på så vis blir man som användare inte skyddad. Något som kan innebära en säkerhetsrisk. Om obehöriga personer får tag på koder, bankkontonummer och dylikt kan pengar och känslig information gå förlorad.

Men genom att uppdatera, känner datorn igen alla nya typer av virus och kan då skydda dig som användare mot att din datorn blir infekterad.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi