De bästa kommande spelen 2017

Vi har inte ens kommit halvvägs genom 2017, och det finns redan många lovande kandidater till priset för årets bästa spel. Här kommer en lista över några av de mest intressanta spelen, som snart kommer till konsoler som PS4, Xbox One och Nintendo Switch. Det är en bra blandning mellan helt nya spelkoncept och uppföljare till gamla favoriter. Från invaderade rymdstationer till spiralarmar med enorma knytnävar; underhållning är garanterad.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Ute till Switch och Wii U

The Legend of Zelda: Breath of the Wild har visserligen redan släppts, men eftersom det är svårt att bortse från spelet när man pratar om årets spel tar jag med det i denna lista. Spelutbudet för Nintendo Switch är ännu inte stort, men bland annat tack vare det nya Zeldaspelet har konsolen fått en flygande start. Vår skribent Mats skrev i sin recension ”Breath of the Wild är kanske det bästa spel jag spelat under de 20 år som jag testat spel.” Detta storslagna äventyr är ett måste för alla Nintendofans.

Arms
Kommer ut på Switch 6:e Juni 2017

Här kommer ett nytt fightingspel i 3D för Switch, med bisarra och fascinerande funktionaliteter. Joy-Con kontrollerna låter dig leverera dödliga slag med utvidgande spiralarmar och enorma knytnävar. Det här ser ut att bli ett snabbt, roligt och fantastfullt fightingspel som utnyttjar Joy-Con kontrollen till max, med invecklade kombinationer och möjligheter.

Agents of Mayhem
Kommer ut på PS4, Xbox One, PC 15:e Augusti 2017

Volition har gjort det igen! Ännu ett välgjort och humoristiskt spel når hyllorna i augusti detta år. Agents of Mayhem är ett spel med 12 väl designade superhjältar. Du väljer tre favoriter åt gången och skapar total förödelse omkring dig, med en arsenal av olika superkrafter och vapen. Fullt ös, helt enkelt.

Destiny 2
Kommer ut på PS4, Xbox One, PC 8:e September 2017

De filmiska glimtarna vi har fått se av det här spelet lovar en intressant fortsättning av en tidigare favorit. Bakgrunden är bekant, men berättelsen fortsätter med vad som verkar vara en del mörka överraskningar. Ett bra komplement till nät-casinot LeoVegas.com, som erbjuder en mer glädjefylld spelupplevelse, med ett stort utbud av gamla klassiker och nya favoriter.

Sonic Forces
Kommer ut på PS4, Xbox One, Switch, PC under 2017

Ett hypersnabbt Sonic-spel som kommer till hyllorna närmare jul detta år. Vi transporteras till en apokalyptisk värld där hastighet och precision är det enda som kan rädda oss. Men även Sonic Mania är på väg, som kan vara strået vassare.

Sonic Mania
Kommer ut på PS4, Xbox One, Switch, PC under 2017

Det här är potentiellt ett Sonic-spel som kommer att stå som en klassiker i decennier framöver. Med en sidscrollande design ser vi vår blåhåriga igelkott röra sig genom en fräsch och uppdaterad version av de kreativa landskap vi älskat sedan 90-talet.

Prey
Kommer ut på PS4, Xbox One, PC 5th May 2017

Detta är ett Sci-Fi skjutspel med konstnärlig grafik som transporterar spelaren till en invaderad rymdstation – en imponerande utveckling av Prey från 2006.  Protagonisten Morgan Yu tvingas kämpa mot skuggliknande utomjordingar och kanske också mot en överhängande sinnessjukdom?

Dessutom väntar vi på Splatoon 2, Tekken 7, Star Trek: Bridge Crew, ett nytt Star Wars spel, Gran Turismo Sport, och så vidare. Det finns som sagt många nya favoriter att se fram emot 2017.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi