— Den nya spelmarknaden

Ingen har, med största sannolikhet, undgått att missa spelbolagens framfart under de senaste åren. Branschen växer i ett rasande tempo, och bevisligen så är det ett problem när det enda som dyker upp i TV eller i paddan, är Casino och Betting.

Den 1 januari 2019, träder som bekant en ny lag in i Sverige, som i sin tur är tänkt att stärka konsumentskyddet och öka spelsäkerheten. Det är givetvis positivt, då samtliga aktörer som sökt licens, och som i sin tur kommer att verka i Sverige, per automatik går under betydligt mer strikta lagar.

Efter 2019 kommer spelbolag i Sverige endast att kunna erbjuda nya kunder en välkomstbonus, vid ett tillfälle. Som bekant har spelbolagen haft fria händer inom detta område tidigare, och har i sin tur haft möjligheten att aktivera inaktiva kunder genom att erbjuda ytterligare en bonus. Men det kommer alltså inte längre vara möjligt.

Det faktum öppnar onekligen upp för spelbolag att erbjuda någon ny typ av oddsbonus. Vad det nu skulle vara är givetvis svårt att svara på idag, men känslan säger att det blir något innovativt. En bonus, som bryts ner i flera steg, eller en bonus som helt enkelt är större, men som samtidigt har fler omsättningsdagar. Ja, det återstår som sagt att se, men vi kan räkna med att spelbolagen listar ut någonting nytt.

Oddsbonusar 2019

Det kommer helt klart att bli ett större fokus på oddsbonusar under 2019. Det är nog de flesta överens om, just med tanke på att spelbolagen bara får erbjuda en, vid ett tillfälle. Konkurrenssituationen bidrar bara till en mer spännande utveckling framöver, de olika aktörerna kommer göra allt i sin makt för att ligga i framkant, och det, i kombination med ett strikare ramverk – kommer högst troligt att innebära en mer kvalitativ betting för oss.

Spelbonsuar kommer det därför, alltid att finnas gott om där ute. Och det finns som bekant flera externa aktörer som listar marknadens bästa oddsbonusar. Förvänta er även att de bonusguiderna blir mer omfattande, och mer seriösa. Att lista aktörer, utan en svensk licens, kommer inte längre att vara möjligt.

Och det är enbart positivt, ditt spelande är då i trygga händer, och du riskerar inte att bli tvingad att betala skatt, eller någonting annat, som faktiskt kan dyka upp ifall du hamnar på en utländsk spelsida, med sitt säte på exempelvis Curacao.

Vi går med andra ord mot en betydligt ljusare framtid. Och utvecklingen ska onekligen bli spännande att följa. Det återstår nu trots allt bara veckor fram tills dess att den nya lagen träder in.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi