En snabbtitt på spelåret 2019

Vilket år 2018 har varit när det kommer till spel. Vem hade trott att Fortnite skulle gå och bli en sådan succé, framför allt efter att spelet först uppvisade låga försäljningssiffror och att utvecklarna blev stämda för plagiat. Tevespelen har fortsatt att öka i popularitet och det ryktats om att det är dags för helt nya konsoler från både Sony och Microsoft.

Efterlängtade titlar 

Det är flera efterlängtade spel som kommer att släppas det kommande året, trots att man hade hoppats att några av dem skulle komma redan i år. Disney/Final Fantasy-spelet Kingdom Hearts 3 var först planerat till jul men kommer istället att släppas i slutet av januari. Ytterligare ett mycket efterlängtat spel som kommer att komma i januari, men som tillhör en helt annan genre, är remaken av Resident Evil 2. Det sägs innehålla ett helt nytt gameplay och otrolig grafik, samtidigt som man har bevarat känslan från de tidigare spelen.

Andra efterlängtade titlar som kommer att komma under året är Crackdown 3, Metro Exodus, Sekiro: Shadows die twice och Ori and the Will of the Wisp. Det är en salig blandning genrer, även om flera utvecklare verkar ha haft en förkärlek till postapokalyptiska världar och har hämtat inspiration från de tidiga rollspelen.

Framgångssaga deluxe

Bara för att vi går in i ett nytt år betyder det inte att vi kommer att sluta spela årets stora hits. Fortnite fortsätter att skörda framgångar och har sedan i somras ökat antalet registrerade spelare med ca. 60 procent. Man har samtidigt uppnått ett rekord på 8,3 miljoner aktiva spelare samtidigt. Ännu har inget annat spel lyckats utmana Fortnite, men det kan komma en värdig konkurrent nästa år. Då kommer det nämligen att släppas ett helt nytt Pokémon-spel, men än så länge finns inget releasedatum och handlingen är fortfarande hemlig.

Andra spel som har haft stora framgångar i år är online spelen, och framför allt i Sverige. Trots en stundande spelreglering fortsätter många att hämta spelsajter som erbjuder flera klassiska spel i nya former och varianter, och detta tros fortsätta över nästa år.

Nya konsoler 2020

Det ser inte ut att komma några nya spelmotorer nästa år. Däremot cirkulerar rykten om att både Sony och Microsoft planerar att släppa nya spelkonsoler till 2020, eller eventuellt 2021. Detta anses vara på tiden, då det är 5 år sedan både Xbox One och Playstation 4 släpptes. De senaste lanseringarna, som Xbox One X och S eller Playstation Slim, har varit så skallade under-versioner och räknas därför inte som nya spelkonsoler.

Flest uppgifter har det kommit från Sony, som har bekräftat att de håller på att utveckla en uppföljare till PS4 och som kommer att ha det passande namnet Playstation 5. Det har cirkulerat flertalet rykten om den nya konsolen, varav många av har visat sig vara påhittade. Det man däremot vet är att konsolen kommer att ha stöd för 4K och att den kommer att innehålla en åttakärnig AMD Ryzen-processor. Det intressanta är att den ska komma med helt nya kontroller varav rykten säger att de kommer att ha pekskärm.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi