Extern hårddisk på Xbox One

Hårddisken på Xbox One är på antingen 500 GB eller 1 TB. Den blir lätt full om man laddar ner många spel och har mycket mediefiler. Ett sätt att fixa mer utrymme är givetvis att sudda de spel man inte använder för tillfället och ladda ner dem igen när det blir dags för en ny spelomgång. Glöm då inte att spara eventuella data först.

Ett annat är att köpa en ny extern hårddisk eller SSD. Då ökar lagringsutrymmet. Köper du en SSD kortas dessutom laddningstiderna rejält. Om du beställer en ny disk på internet kan du spela online på Maria Casino eller något spel på din Xbox One medan du väntar.

Hur mycket vinner du då på att använda en SSD-disk? Jag har testat externa SSD-diskar på Xbox One och funnit att en SSD förkortar laddningstiderna av spel med i genomsnitt 20 %. Laddningstiderna för nivåer påverkades än mer. De förkortades 30 % till 40 %. Tidsvinsterna varierade dock mycket kraftigt i testet från någon enstaka sekund till 25 sekunder. Som bäst mer än halverades laddningstiden av en kontrollpunkt för ett spel medan det för ett annat enbart rörde sig om några procents förbättring.

En extern disk kan antingen användas som mediedisk eller för att lagra spel eller en kombination därav. Om disken ska användas för spel och appar finns två krav. För det första ska den vara minst 256 GB stor. Jag har testat några 250 GB stora externa diskar och de fungerade också. Det andra kravet är USB 3.0. En senare version går också bra. Uppfylls inte kraven kan du bara använda disken för lagring av egna mediefiler som bilder, musik och video.

När disken anslutits kommer den att formateras. Känns inte disken igen kan du prova att formatera manuellt. Gå in i menysystemet:

  1. ”System” / ”Inställningar” / ”System” / ”Lagringsutrymme”
  2. ”Format för spel och appar”

Går inte det kan du felsöka. Läs mer här.

Så här Flyttar du befintliga spel till den nya enheten:

  1. Välj ”Mina spel och appar” på Startsidan.
  2. Välj ”Spel” / ”Bortre listen” / ”Intern” för vidare information om vad som finns lagrat på hårddisken.
  3. Välj det spel du vill flytta
  4. Tryck på OPTIONS-knappen
  5. ”Hantera spel”

Så här kontrollerar du ledigt utrymme på enheten:

  1. Välj ”Mina spel och appar” på Startsidan.
  2. Längst ner på vänster sida visar en mätare använt och ledigt utrymme.
  3. Välj ”Spel” / ”Allt lagringsutrymme” / ”Din enhet” för vidare information om vad som finns lagrat på enheten.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi