Hej på er!

Jag heter Mats Ernofsson och jag driver spelsidan GameElite.se. Nu är Gameelite mer än en spelsida. Vi testar även diverse hemelekronik och ett fåtal programvaror. Spel av typen betting testar vi emellertid inte. Jag kan dock tipsa om en Nordicbet recension som är utförlig med bland annat betyg uppdelade i flera kategorier.

Gameelite har funnits länge på den svenska webben. När jag var en fattig student med tre barn att försörja ville jag inte bara köpa barnspel på måfå. Jag ville läsa recensioner, men det fanns inte många sidor som testade barnspel på internet. 1997 tog jag saken i mina egna händer och startade Barnens Multimedia. Jag fick så många spel för test att jag tog vänner och bekanta och några andra till hjälp att testa spelen. På den tiden släpptes nämligen tonvis med barnspel. Däribland spel med den populära karaktären Blinky Bill. Idag släpps det betydligt färre.

Efterhand tog mitt behov av att spela annat än barnspel nästan övertaget. Jag fortsatte testa barnspel, men utökade verksamheten med ungdoms- och vuxenspel. Mycket var till PC till en början, men spelkonsoler kom snart in i bilden. Playstation, GameBoy Advance, Xbox 360, Nintendo GameCube för att nämna några som passerat genom åren.

På senare år har jag mer och mer börjat intressera mig för tekniska prylar. Det smarta hemmet är exempelvis högintressant. Likaså självklart gamingtillbehör av olika slag. Jag har exempelvis nyligen testat en väska för skärmen. Jag hade fram till dess inte reflekterat över att en sådan väskas kan behövas, men så fort jag packade upp den insåg jag att det verkligen kan vara en höjdare för LAN:aren.

Vad är då roligast med mitt yrke? Det är svårt att peka på en enskild grej. Men, att få möjlighet att spela ett storspel före det finns i handeln är givetvis svårslaget. En annan fördel är mässorna. E3 i Los Angeles och Gamescom i Köln är enorma spelupplevelser och IFA i Berlin är en lika stor hemelektronikupplevelse. Sen får jag givetvis inte glömma att det är fantastiskt att få arbeta med sådant man verkligen brinner för.

Finns det då några nackdelar? Jo, det finns. Hur kul är det att lägga ner timme efter timme på ett spel som verkligen stinker? Det händer kanske inte ofta, men visst förekommer det. Sen måste jag erkänna att det funnits perioder då spelandet nästan stått mig upp i halsen. Då har det varit kul att kunna byta fokus till någon hemelektronikpryl istället.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi