Madden NFL

Man hade kanske kunnat tro att internets snabba framväxt skulle slå ut tv- och datorspel. Men faktum är att det bara har gett större och större möjligheter i branschen och konsolspel har växt sig starkare än någonsin. Bland våra recensioner har du möjlighet att hitta en ny favorit bland de senaste spelen och tillbehören. Många av de populäraste tv- och dataspelen går att spela online mot eller med andra spelare. Att tävla i e-gaming har under de senaste åren växt sig mycket stort. Prispotterna för spel som Dota 2, League of Legends och Counter-Strike är enorma och de som är duktiga har gjort sig både kända och rika i en ung ålder. Ett spel som växt sig starkt på marknaden under den senaste tiden är Madden NFL.  Även i detta spel finns en mängd av heltidsproffs som tjänar stora summor pengar.

NFL står för National Football League och avser den nationella ligan i amerikansk fotboll i USA. Då förstår du, om du inte redan hade koll på det, att Madden NFL handlar om just amerikansk fotboll.

Just nu pågår en liga som kallas Ultimate League. Ligan går till på så sätt att varje anmäld spelare blir tilldelad en viss summa pengar. Deltagaren får sedan själv köpa ihop sig ett lag för pengarna att spela med i turneringen. Redan innan matcherna drar igång är taktiken i full gång. Hur deltagarna fördelar sina pengar och vilka spelare de väljer att köpa in kan självklart vara avgörande för hur utfallet i matcherna sedan blir. En del väljer att lägga en stor summa pengar på sin quarterback. Quarterback-positionen är oftast omtalad som en utav de viktigaste på planen, så det faller sig ju ganska naturligt att många väljer att satsa sina pengar där. Därefter handlar det om att avgöra om man vill satsa på ett defensivt eller offensivt lag och välja spelartyper utifrån det. Efter varje avslutad match har deltagarna möjligheten att byta ut en eller flera av sina spelare. Att välja spelare är hela tiden en taktisk avvägning mellan hur man själv föredrar att spela och hur man förväntar sig att motståndaren i nästa match kommer att spela.

Som namnet talar för så har turneringen en ultimat prissumma. Den ligger på hela 1.15 miljoner dollar. För att få delta i Ultimate League måste du ha vunnit en turnering och fått ett vinnarbälte som delas ut till den som tar hem en turnering. Det kan också vara så att man får delta om man har en tillräckligt hög ranking. Två giganter inom Madden NFL är Eric ”Problem” Wright, som anses vara den bästa Maddenspelaren genom tiderna, och Michael ”Skimbo”, som anses vara bäst i världen just nu. Dessa två var självklara som deltagare till säsongens Ultimate League.

Ultimate League pågår under två och en halv månad med ett par matcher varje vecka. Detta väl tajmat med uppehållet i NFL. Det gör ju att du om du älskar amerikansk fotboll kan stilla din abstinens med Ultimate League i Madden NFL. Du kan se matcherna på Youtube eller på ESPN som efter att ha fått upp ögonen för Madden NFL skrivit ett långtidskontrakt med EA Sports. Du kommer därmed att kunna se alla stora event från EA Sports även i tv-rutan.

Om du själv inte spelar Madden NFL men ändå vill känna på spänningen av att tävla om stora prissummor så kan du alltid vända dig till alla de online casinon som cirkulerar online. Som ny medlem har du möjlighet att ta del av grymma välkomsterbjudanden. Klicka här för att hitta en bonus som passar just dig.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi