Planet of the Apes – filmserien som blivit till spel

Apornas Planet är mer än 50 år gammalt och vi tänkte passa på att presentera de olika spelen som inspirerats av filmerna. Förutom att Apornas Planet varit en inspirationskälla för tillverkning av TV- och datorspel har filmserien även inspirerat tillverkningen av andra spelformer. Bland annat kom speltillverkaren NetEnt att utveckla ett Planet of the Apes-spel i videoslotsformat, med andra ord en spelautomat, som fick stor uppmärksamhet på nätet. Sloten Apornas Planet, som bland annat går att spela hos detta casino utan omsättningskrav, bjuder in till spänningsfylld musik och även olika features baserade på de olika filmerna – något som uppskattas av fansen. Utöver slotsspel har ett flertal underhållande brädspel och kortspel utvecklats baserade på filmerna som även dessa kommit att bli uppskattade.

Planet of the Apes & Revenge of the Apes

Det var 2001 som det första Planet of the Apes spelet lanserades i samband med den nyinspelade filmversionen av Apornas Planet. Spelet baserar sig på den första filmen om Apornas Planet och i spelet, som utvecklades av Visiware, spelar man som astronauten Ulysses. Spelet tar sin början när Ulysses kraschar på planet Jorden där intelligenta apor regerar och dominerar över människan. Under spelets gång får spelaren möjlighet att utforska olika miljöer och utmana apornas intelligens. Uppdraget är ett att fly från planeten och från aporna. Detta är ett action-äventyr som under sin tid var mycket uppskattad.

Källa: EnGadget

Två år efter att det första spelet om Apornas Planet lanserades kom dess uppföljare; Revenge of the Apes. Spelet utvecklades ursprungligen år 1983 av 20th Centry Fox men lanserades aldrig. Spelet kom att glömmas bort tills en dag då man återfann spelet och 2003 lanserade man Revenge of the Apes. Det som gjorde spelet unik var att man behöll dess ursprungliga design och det kom därmed att lanseras med en unik retrodesign.

Planet of the Apes: Last Frontier

Planet of the Apes: Last Frontier är det nyaste tillskottet av bok- och filmbaserade Apornas Planet. Spelet lanserades år 2017 och utspelar sig i kronologisk ordning tiden mellan Dawn of the Planet of the Apes och War for the Planet of the Apes.

Planet of the Apes: Last Frontier är främst ett PlayLink-kompatibelt PS4-spel men går även att ladda ner till PC. Som spelare kommer du få möjlighet att integrera på ett mer underhållande vis och på så sätt utforma din egen historia. Spelet har ett intressant koncept med originellt upplägg, snygga features och lämpar sig för dig som gillar en bra berättelse med mycket interaktivitet och snabba val.

Upplev Apornas Planet via VR

I april 2018 kom dessutom även äventyrsspelet Crisis on the Planet of the Apes för PC att lanseras. Spelet utvecklades av FoxNext VR Studio och är ett VR-baserat TV-spel som spelas tillsammans med ett par VR-headset samt en Tracked Motion kontroll. Spelet kan köpas och laddas ner från Steam Store.

Spelet utspelar sig fem år efter att apinfluensan utplånat halva mänskligheten. Här kommer du att spela som en superintelligent apa som tillfångatagits och spärrats in i ett forskningscenter. Genom att styra din karaktär med din Track Motion Kontroll gäller det för dig att fly från forskningscentret genom att klättra, hoppa och skjuta för at slutligen återvända hem med dina de andra tillfångatagna aporna.

Källa: Steam

Kostnadsfritt Planet of the Apes-spel för Android

Man kan säga att 2017 var Apornas år. Förutom att både ha lanserat filmen War for the Planet of the Apes, spelet Planet of the Apes: Last Frontier och en alldeles egen spelautomat kom även ett mobilspel för Android att släppas.

Det mobila spelet Life of Apes Jungle Survival är ett konstandsfritt spel som du enkelt kan ladda ner från Google Play. Här kommer du att få möjligheten att bygga ditt eget öde i ett äventyrligt överlevnadsspel. I spelet kommer du bland annat få uppleva ett intressant spelupplägg, högkvalitativ 3D-grafik, spännande och utmanade uppgifter, nervkittlande strider samt en magisk spelmiljö.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi