Tips på mobilspel för gröngölingen

Idag är spelmarknaden större än någonsin, med allt från e-sport till mobilspel. De flesta som äger en smartphone ägnar viss tid åt att spela på dem. Har du själv inte tagit klivet ut i mobilspelsvärlden och finner det svårt att att orientera dig i denna oändliga djungel, så ta del av denna lista där vi belyser några högst omtyckta mobilspel. 

Pokémon Go

När spelutvecklaren Niantics revolutionerande interaktiva mobilspel Pokémon Go släpptes 2016 tog det minst sagt världen med storm. Tekniken som presenterades – att du genom din mobilkamera kan se Pokémons dyka upp i hemmet och på stan – gjorde att över en miljard spelare illa kvickt laddade ner det. Spelet går ut på att fånga och träna upp Pokémons. Perfekt för den som vill ha både underhållning och motion. 

Jungle Jim and the Lost Sphinx

Folk som ägnar sig åt att spela slotspel tycker om när det finns ett mervärde i form av en snygg visuell design. Den får gärna också ha en äventyrlig touch, som i Jungle Jim and the Lost Sphinx. Här befinner du dig strax utanför ett tempel i den svala ökennatten och ska kombinera symboler i form av skattkistor, vasar och äventyraren Jim. Finns att spela på https://www.cherrycasino.com/sv/ som även har andra rekommenderade slotspel. 

Subway Surfers

För den som gillar att slänga sig in i en fartfylld spelupplevelse, så är Subway Surfers ett utmärkt alternativ. Det här spelet centrerar sig kring en graffitimålare som målat på ett tåg och blir upptäckt. Det är din uppgift att se till att han håller sig borta från vakterna som jagar honom. Här går det undan och hinder dyker upp i din väg. Ju längre du springer med din karaktär, desto fler poäng får du. Väldigt enkla spelregler och samtidigt underhållande. 

Marvel Avengers Alliance

Är du ett fan av Marvels superhjältealster, och i synnerhet Avengers-filmerna, så finns det givetvis mycket att uppskatta med det här spelet. I Marvel Avengers Alliance väljer du en SHIELD-agent att styra och går med i ett team, där ni tillsammans bekämpar ondskan. Med den erfarenhet du pockar på dig, så utvecklas din karaktär. En blandning av action och rollspel. Det finns även möjlighet att möta andra spelare online i player vs. player-battles. 

Den här listan ger tips på bara ett axplock av alla de omtyckta mobilspelen världen över. Men förhoppningsvis fick du dig här tillräckligt för att komma igång med underhållningen!

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi