Tips på spel när du är trött på den digitala världen

TV- och mobilspel i all ära, men ibland blir man bara trött på alla dessa skärmar! Ja, jag vet att du sitter och läser detta vid en skärm, men ändå! Oavsett om det gäller roliga lekar i bilen eller spel vid matbordet så är sällskapsspel ett riktigt bra sätt att umgås.

Här är några riktigt bra tips på kul spel att testa!

Maffia

Maffia är ett psykologiskt spel som är kul att spela med både tonåringar och vuxna. Det går ut på att alla ska samarbeta för att komma på vem maffian är, samtidigt som man försvarar sig från att denne mördar folk en efter en varje gång det blir natt. Med hjälp av en polis som kan checka folk och en läkare som kan skydda mot maffians angrepp behöver byborna vara strategiska och bra på att ljuga.

Det enda ni behöver är en kortlek för att ge folk sina olika roller. Här kan du läsa reglerna till Maffia.

Hive

Det kan vara riktigt svårt att hitta spel för två personer som är roliga, förutom frågesport. Det är därför det är så kul att Hive finns. Hive är ett spel med brickor med olika insekter på och det går ut på att man lägger ut brickorna så att man omringar den andres bidrottning. När man har gjort det har man vunnit. Olika insekter kan hoppa på olika sätt, så här får man tänka till ordentligt. Det finns också expansions så att man kan få fler typer av brickor.

Exploding Kittens

Om du vill köra ett kortspel som innehåller humor, spänning och som är lätt att lära sig så är Exploding Kittens verkligen något du bör testa. Det går ut på att man drar kort från en hög och ska försöka undvika att få en Exploding Kitten, vilket gör att man åker ut om man inte har ett speciellt Defuse-kort som stoppar det.

Exploding Kittens är riktigt kul och alla som testar det säger att de också tänker köpa det. Det sprider sig som en löpeld bland spelentusiaster!

Risk

Risk tar ett tag att spela och kräver att alla som är med tar det på allvar, men det är det värt! Det går ut på att ta över världen ett land i taget genom både strategi och tur. Precis som Monopol och andra klassiska spel finns det en hel del olika varianter man kan välja på.

Spyfall

När man sitter ett gäng och önskar att man hade ett spel att spela kan man alltid spela Spyfall. Okej, det behövs skärmar till det, men inte för att egentligen spela själva spelet. Man går in på spyfall.crabhat.com och alla som deltar behöver gå in med sin mobil. Det går ut på att alla förutom en person vet var man är någonstans. Alla får också en roll som beskriver varför man är där. Sedan ska man lista ut vem som är spionen som inte vet var man är genom att ställa varandra frågor.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi