TV-spelsfilmer 2018

När vi spelar TV- och datorspel får vi ständigt kickar. Det är dem vi dras till, det är på grund av det pumpande adrenalinet vi spelar. Ok, kanske inte om vi spelar “The Sims”, men även där finns det insatser som får oss att göra allt för att vår huvudroll ska ta sig i mål, var det än är någonstans. Detta iskalla begär av adrenalin och målmedvetenhet kan vi uppnå genom fartfyllda nätspel. Casino Experts Sverige är en grym sajt för att uppnå den känslan.

Hur har översättningen från spel till film sett ut? Överlag dålig. Filmen Doom hade sina poänger med förstaperson-sekvenser, men överlag gav den långt ifrån samma engagemang som det ikoniska spelet. Och filmer som Warcraft och Assassin’s Creed vill vi väl helst glömma att de gjorts?

Vi har kikat på de hetaste TV-spelsfilmerna som är på ingång. Tror du att någon av dem kan få oss att minnas varför vi nördat ner oss i spelen de bygger på?

Tomb Raider – biopremiär 16 mars

Handling: Det har snart gått 15 år sedan vi sist såg Lara Croft ta sig an farliga äventyr. När hon får veta att hennes far är försvunnen är det dags att på nytt ge sig ut i den trassliga djungeln – och hitta honom. Det hon snart kommer att få veta är att det tropiska landskapet kryllar med badguys, som inte tänker låta henne nå sitt mål.

Vad vi tror om “Tomb Raider”: Tomb Raider har hittills varit bättre som spel än film. Angelina Jolies Lara Croft-sagor har ett par guldkorn att sila fram ur sig, men överlag kunde vi önska mer av actionfilmerna. Ifall 2018:s upplaga av franchisen ska vara bättre än de föregångna, räcker det inte att Alicia Vikander gör en bättre prestation än Jolie. Här är det kärnan som måste bytas ut. För att filmen ska bära måste den våga vara råare, i den grad att vi känner att insatserna verkligen finns där, än vad de tidigare filmerna varit. Och att Croft inte alltid kommer undan helt i behåll.

Rampage – biopremiär 11 maj

 

Handling: Filmen är baserad på tv-spelet från 80-talet och i det ser vi gigantiska apor och monstren, som förstör staden… “Big meets bigger”.

Vad vi tror om “Rampage”: Filmen är gjord av San Andreas-teamet och den äventyrsfilmen höll helt enkelt inte måttet. Karaktärerna var alldeles för tydliga arketyper och katastrofen som drabbade staden saknade den uppbyggnad, som verkligen gör fallet obehagligt. Därefter var det mest kaka på kaka – byggnader som rasar och vattenvågor, som försätter staden i kaos. Rampage ser ut att bli en repris på San Andreas. Det verkar själlöst och mest slafsigt. Dessutom är filmen väldigt löst baserad på spelet och att det är just en adaption känns snarare bara som en ursäkt för att faktiskt få göra rullen.

Sonic The Hedgehog – ingen premiär bekräftad

Handling: Sonic och hans vänner teamar ihop sig för att besegra den ondskefulla Doktorn Eggman.

Vad vi tror om “Sonic The Hedgehog”: Kunde man göra en Pokémon-filmatisering för 15 år sedan, kan man garanterat göra en Sonic-film 2018. Förutom att vi tror att de tekniska och visuella bitarna kommer att bli läckra, hoppas vi även på att filmen inte kommer att fara iväg utan att tänka på grundpelaren, karaktär. I TV-spelsvärlden har karaktär blivit alltmer viktigt. Vi nöjer oss inte med feta one-liners längre, utan nu är vår kravbild annorlunda. Vi vill se en ytter och en inre resa. Vad finns annars på spel? Förhoppningsvis får vi se en sida av Sonic vi inte är vana vid. Men det känns tidigt att svara på nu.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi