Vad kan man förvänta sig från Cyberpunk 2077?

CD Projekt Reds The Witcher RPGs enorma succé gav liv till en TV-show på Netflix, och nu släpps snart det otroliga eftertraktade Cyberpunk 2077 från den polska spelstudion. Det kritikerrosade The Witcher III: The Wild Hunt är ett öppet RPG-spel som spelas i ett perspektiv från tredjeperson, men med djupt tillfredsställande berättelser och handling.

Det är av den anledningen som spelgemenskapen knappat kan bärga sig efter att Cyberpunk 2077 ska släppas. Spelets lansering har skjutits fram flera gånger, samt att det ursprungliga lanseringsdatumet var satt till i april 2020.

Berättelse och handling

Spelet är ett actionspel med RPG-tema som är utvecklat baserat på de populära Cyberpunk-spelen från 80-talet. Spelet utspelar sig i Night City, en dystopisk metropol som ligger någonstans mellan San Francisco och Los Angeles. Handlingen följer en legosoldat som heter V.

Den stora skillnaden mellan spelet och The Witcher är handlingen. Även om Project Red påstår att det lutar sig starkt mot RPG-element, verkar det som att det ser ut mer som en FPS (first-person shooter) med tillagda rollspelselement. Spelet spelas ur ett FPS-perspektiv, samt att den huvudsakliga handlingen bjuder på massvis av sidouppdrag i denna gigantiska öppna värld i det dystopiska Night City.

Huvudkaraktären kommer att gå att anpassa väldigt mycket, samt att även om du börjar som Solo, Netrunner eller Techie kommer du inte att vara låst till dessa specialiteter. Det finns ingen moralegenskap, samt att valen du gör inte kommer att ändra karaktären och sättet andra interagerar med dig baserat på dina bra eller dåliga beslut. Det huvudsakliga målet med spelet är ett hitta ett implantat som är nyckeln till odödlighet. Night City har flera gäng och grupper som du kan bli vän med, eller slåss med om du hellre vill det.

Just nu går det endast att spela som single-player, samt att man inte bör förvänta sig något i stil med esporter som CS: GO eller som innehåller multiplayer-action vid lanseringsdatumet. Under tiden kan du passa på att exempelvis ta del av Dota 2 stream där du kan se dina favoritspelare spela. Företaget har dock bekräftat att de jobbar på att implementera möjligheten till multiplayer, men detta kommer att lanseras efter allt gratis nedladdningsbart innehåll är släppt.

Öppna världar och vapen

Vi besöker den fiktiva världen Night City vid efterdyningarna av ett stort krig från bordsspelet Cyberpunk. Staden har sex distrikt, samt att du kan röra dig genom denna öppna värld utan laddningsskärmar, samtidigt som du kan interagera och köra olika fordon. Staden har hundratals av oberoende karaktärer som lever 0/24 h, interagerar, pratar, slåss, samt att du kan engagera en stor del av dem.

Huvudkaraktären har ett romantiskt förhållande, samt att eftersom det går att anpassa din legosoldat ganska djupt kommer dessa alternativ att vara mer utspridda än i The Witcher.

Slagsmålen och krigen går att likna vid ett klassiskt FPS-spel, samt att det finns många olika vapen att välja mellan. Kraftvapnen är identiska till moderna vapen som vi ser i de flesta spelen idag, fast med några modifikationer. Teknologiska vapen använder elektromagnetisk teknologi för att skjuta metallprojektiler. Smarta vapen spårar fiender, samt att kulorna följer målen. Närstridsvapnen är även väldigt kraftfulla, speciellt om du använder Thermal Katana. Cyberware transformerar delar av din kropp till ett vapen med olika typer av implantat.

Systemkrav och cameos

Ja, Keanu Reaves är med i spelet. Han kommer att spela rollen som rockstjärnan Johnny Silverhand. Sångerskan Grimes kommer att ligga bakom frontkvinnan Lizzy Wizzy och bandet Metadwarves i spelet. Andra cameos inkluderar Mike Pondsmith, skaparen av det originella Cyberpunk 2020, och Elon Musk.

Spelet kommer att lanseras till PC, Playstation, och Xbox. De krävande spelarna kan pumpa upp grafiken med gamingutrustning via datorn, men det kommer även gå att spelas via den senaste generationens konsoler. Rekommenderade systemkrav är Intel Core i7-4790 eller AMD Ryzen 3 3200G, 12 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 1060 6GB, eller AMD Radeon R9 Fury, och 70 GB SSD.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi