Att spela om pengar är ett riskfyllt sätt att fördriva tiden och kanske försöka tjäna lite pengar. När du spelar med omsorg kan det även vara ett roligt och spännande tidsfördriv som gör det roligare att titta på sport. Här berättar vi hur du får ut mesta möjliga av dina spel.

Hur kan jag bli bättre på att spela?

Allt handlar om att få mesta möjliga värde för pengarna. Det gäller att hitta bra odds, rätt marknader och ibland även att spela vid rätt tillfälle. Med hjälp av nedanstående tips kan du tjäna mer på dina spel.

Lär känna din sport

Allt handlar inte om vilket lag som har vunnit de senaste sex matcherna, utan mer om hur laget har presterat offensivt och defensivt. Hade de stort boll- eller puckinnehav eller hade de tur? Vilken tennisspelare är oense med sin tränare? Hur stor erfarenhet har den där golfaren som har vunnit två större tävlingar under säsongen av denna typ av bana? Dessa är den typ av detaljer som du kan använda till din fördel när du spelar.

Favoriten vinner inte alltid

Det kan verka uppenbart att även underdogs kan vinna, men det kan vara svårt för dig som spelare att bortse från de odds som spelbolaget har satt. Faktum är att underlägsna spelare och lag skräller med jämna mellanrum. Ibland kan därför spel med ett högre odds slå in.

Använd flera olika spelbolag

Eftersom spelbranschen är så pass tävlingsinriktad, är det viktigt för spelbolagen att behålla sina spelare. I ett försök att vinna din lojalitet kommer du erbjuda olika bonusar, såsom insättningsbonusar. Du bör dock inte låta dig luras. Du bör självklart utnyttja fördelaktiga kampanjerbjudanden, men ändå använda dig av flera olika spelbolag. Jämför oddsen och spela där du får bäst odds.

Ju färre val, desto bättre

Ett misstag som många spelare gör är att välja för många evenemang i sina spel. Ju färre matcher du spelar på, desto högre chans har du att vinna. Det kan verka lockande att spela på dubblar, tripplar och spel med ännu fler val, men för varje evenemang du lägger till i ditt spel multipliceras risken (och därmed även oddset) exponentiellt. Om du vill försöka tjäna pengar på dina spel bör du tänka litet, inte stort. Spela hellre på ett eller två val, men inte fler än högst tre eller fyra. Om det totala oddset ger dig 20 gånger din insats, har du inte bägge fötterna på jorden.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi