5 bästa icke våldsamma videospelen för PC, Xbox, PlayStation

Onlinespel handlar om att spela på ett datornätverk eller över internet. Det sägs att videospel är när de spelar över internet och multipla spelare ansluts tillsammans från olika platser i världen. Dessa spel kan vara enkla textbaserade spel, eller spel med virtuella världar och komplex grafik.

Spel som detta behöver en hög internetuppkoppling och optimal hårdvara. Vissa spel behöver hårdvaruenheter som spelkontroller eller joysticks också. De spelas oftast på PlayStation, Xbox och PC. Spelprogrammen finns tillgängliga via CD eller DVD, eller via en enkel nedladdningslänk från internet. Människor är intresserade av onlinespel av olika anledningar, men när man spelar head-to-head spel eller hos sajter som comeon casino till exempel, hjälper det självklart att döda lite tid. 

Gratis-att-spela webbaserade spel är ett fenomen över hela världen. Det finns tillgängligt till alla som har en internetuppkoppling, online spel underhåller människor samtidigt som de för personer samman. Många av dessa fascinerande, beroendeframkallande titlar låter spelare kommunicera in-game via text eller ljudklipp. En ny era av spelandet är här. Förutom att slösa tid och ta bort stress, vissa onlinespel har blivit länkade till att förbättra hjärnutvecklingen. Här är de fem bästa onlinespelen du kan spela om du har tråkigt:

1. Wormax.io

Wormax.io är en ät-eller-bli-uppäten multiplayerspel. Det är starkt inspirerat av Slither.io, Wormax.io förbättrar spelet jämfört med dess konkurrens på stora håll. Acceleration, Stop och Gost är tre stycken skickligheter som gör spelet mer dynamiskt och konkurrenskraftigt. När som helst under spelet kan spelare aktivera olika boosters för extra liv, syn och magnetiska förmågor. Wormax.io har också ett otroligt bra återspel, tack vare dess unika ”Artifact” valuta och ligasystemet.

2. Funky Truck

Funky Truck förändrar off-road körning till en arkad sport. Detta singelspel erbjuder en härlig tecknad grafik, och riktig over-the-top fysik. Här kan spelare hoppa, flippa och även flyga i sina monster trucks. Det är viktigt att köra i snabb fart då klockan tickar ned. Funky Truck’s kreativt designade nivåer är fyllda med kullar, läskiga gränder och ramper i massor. Modighet och passion för spänning är det som behövs för att vinna.

3. Slither.io

Genom fortsätta spår efter det spännande spelet Agar.io, är Slither.io kortfattat ett multiplayer snake för tjugohundratalet. Man börjar spela som en liten orm och man behöver sedan äta mat (i form av små blobs på kartan) för att växa. Större ormar har det enklare att fånga mindre ormar, för att få dem att försvinna. När en fiende orm blir fångad, blir den fienden mat till de andra. Det simpla med Slither.io gör det till ett perfekt val för ett roligt och snabbt multiplayer spel när du har det tråkigt. Dessutom finns det enormt många neonfärgade skins som skapar iögonfallande och behaglig grafik.

4. Sky Chasers

Max är en kvinnlig pilot med sin raketdrivna kartong. Om Sky Chasers ser igenkännbar ut, är det för att idén kommer från det klassiska spelet Lunar Lander. Spelare behöver driva ett par raketer för att åka igenom magiska världar. De uppfinningsrika nivåerna i Sky Chasers tar oss tillbaka till dagarna av retro plattformsspel, med bombastiska fällor, twistade tunnlar och större-än-livet fiender. Genom att samla in mynt vid varje värld, kan spelare låsa upp mer än ett dussin av nya raketer, alla med väldigt distinkta designer.

5. Letterpress

Letterpress ärt ett ultimat två-spelar spel. Det är en blandning av Scrabble, Boggle och Risk. Spelet drivs av officiella Merriam-Webster Dictionary, Letterpress utmanar spelare att hitta så många ord som möjligt på en 5×5 bräda. Men det räcker inte att stava ord för att vinna. Det finns många mer element till spelupplevelsen, som att stjäla brickor och bräd-färgande. Här kan spelare chatta med varandra och ha koll på sin utveckling på Letterpress officiella topplistor.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi