Code Name: S.T.E.A.M.

Av i i Recensioner, 2 Mer

Code Name: S.T.E.A.M.

Välkommen till en värld inspirerad av såväl steampunk som serietidningar. Här samsas en udda version av Abraham Lincoln med andra fantasifulla karaktärer.

Code Name: S.T.E.A.M. till 3DS:en är ett turordningsbaserat strategispel.
Det innebär att man gör sina drag i turordning och att man får vänta på sin tur när det är motståndarens tur. Det påminner på flera sätt om brädspel i sin utformning. Denna turtagning gör att man som spelare får möjligheten att tänka igenom sina valmöjligheter noga. Spelet är utvecklat av Intelligent Systems och gavs ut av Nintendo till Nintendo 3DS under 2015.

S.T.E.A.M. står för Strike Team Eliminating the Alien Menace och spelet startar med att jorden attackeras av en utomjordisk styrka och ditt team sänds ut för att utrota hotet. Code Name: S.T.E.A.M. blir en blandning mellan action- och strategispel. Samtidigt har spelet vissa drag av förstapersonsspel.

Miljöerna i sin tur är som en blandning mellan ett seriealbum från seriealbumens gyllene ålder och steampunk. Code Name: S.T.E.A.M. utspelar sig i en steampunk-version av London och huvudkaraktären heter Captain Fleming. Teamet S.T.E.A.M. sätts ihop av en steampunk- och fantasyinsperad version av Abraham Lincoln med Captain Fleming som ledare.

Detta var första gången jag spelade ett strategispel och jag har haft roligt med det. I och med att spelet är turordningsbaserat så blir det lagom för pendlingsresan. Man kan utan problem stänga av spelet vid behov utan att det förstör spelet. Dock så har spelet enligt mig en relativ hög tröskel för att spelaren ska förstå spelet. Man blir guidad genom grundfunktionerna men samtidigt känns det ständigt som att man bara rör vid ytan. Men, detta innebär inte att nybörjaren inte kan ha roligt med spelet. För det har man.

Kontrollerna kräver lite tid att vänja sig vid då man använder sig både av styrspaken och av den nedre tuchskärmen. Denna lösning känns inte helt hundra för mig personligen då jag tyckte att det var svårt att göra två saker samtidigt. Jag vet inte om den nya 3DS-kontrollen har en bättre lösning på detta i och med den nya spaken. Men till min 3DS XL så funkade detta inte. Det gick att spela helt klart, men jag önskar att det hade funnits ett annat sätt att styra kameran på än tuschskärmen.

Sammanfattningsvis kan man säga att Code Name: S.T.E.A.M. är ett underhållande strategispel som lämpar sig lite mer för den erfarna spelaren än den nya. Eller för spelaren som verkligen gillar spel med superhjälte i klassisk stil. Spelet passar bra för pendlaren men kan samtidigt förstå om folk har svårt att stänga av spelet!

Det Bra

  • Charmigt
  • Snygga miljöer
  • Storyn är underhållande
  • Mycket att gör för den erfarna spelaren.

Det Dåliga

  • Att alla egenskaper och regler kan kännas mycket
  • Rätt krävande spel
  • Kontrollen känns inte alltid smidig
5

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi