Creative Outlier Sports Wireless Headset

Av i i Recensioner, 6 Mer

Creatives trådlösa headset Outlier Sports är i första hand tänkt för den som tränar, men kan även användas för mer allroundbruk.

creative_oultier_sports06Creative Outlier Sports är ett trådlöst in-ear-headset. Med in-ear menas att den sitter i örat i motsats till on-ear som sitter på eller around-ear som sitter runt örat. Det finns också en mjuk bygel som sitter fäst vid en kudde. Bygeln hakar fast inne i örat och hjälper på så sätt till att hålla headsetet fast även under en joggingtur. Det finns två extra uppsättningar kuddar/byglar samt tre par extra silikontoppar i olika storlekar. Sammantaget gör detta att det finns goda möjligheter att anpassa headsetet så att det därmed passar de flesta öron. Creative Outlier Sports är säkert mot vattenstänk (IPX4) vilket gör att den tål svett från en joggingtur, men du ska inte bada med den. Jag uppskattar mycket att headsetet levereras med en hård, rund väska. Den skyddar headsetet väl.

creative_oultier_sports03Designmässigt är headsetet lyckat. De båda öronpropparna sitter samman med hjälp av en sladd bakom huvudet. På sladden finns en fjärrkontroll med svarsknapp, volymkontroll samt mikrofon. Hos det headset jag testade var sladden läckert neongrön. Sladden bakom huvudet märks inte mycket och det är verkligen skönt att slippa en sladd till mobilen. Speciellt skönt är det när man springer.

Snäckorna sticker ut en bit från öronen. Det beror säkert på att Bluetoothmottagaren tar upp plats. Att de sticker ut innebär emellertid vissa problem. Dels är det lätt att komma åt dem. Dels känns de lite tunga och det har gjort att de åkt ut vid något tillfälle. Outlier Sports är ändå komfortabla och de sitter trots allt hyfsat säkert i öronen.

Det är enkelt att para ihop Outlier Sports med mobilen, men det tar lite onödigt lång tid, speciellt första gången man parar dem. Det är i och för sig inte någon extremt lång tid det rör sig om, men trots det blev jag vid något tillfälle irriterad över tiden. Väl ihopparade fungerar Outlier Sports mycket bra tillsammans med mobilen. Det fungerade i hela min lägenhet vilket innebär minst tio meters avstånd.

Ljudkvaliteten är riktigt bra. Det gäller såväl olika typer av musik, spel som samtal. Mikrofonen är också bra, men jag märkte att när jag spelade in mig själv så hördes ett litet skrapande ljud från sladden. Det är inget som märks eller stör ett vanligt samtal. Snarare hörs rösten klart och tydligt hos den man pratar med. Tänk på att Outlier Sports stänger ute ganska mycket ljud. Tillsammans med musiken gör det att det att omgivande trafik inte hörs speciellt mycket.

creative_oultier_sports08Outlier Sports laddas via en vanlig USB-sladd. Eftersom det är näst intill omöjligt att använda en power bank när man är ute så gäller det att se till att lurarna är laddade när man ger sig av hemifrån. Creative lovar dock ungefär elva timmars batteritid. Det bör räcka för de flesta.

Outlier Sports gav ett gott helhetsintryck hos mig. Det är ett headset som jag tycker passar under de flesta förhållanden, inte bara när man tränar. Bra ljud och mikrofon samt snyggt utseende är några fördelar. Den långsamma parningen är Outlier Sports sämsta egenskap. Sen sticker headsetet ut en bit från öronen.

Det Bra

  • Bra ljud
  • Snygg
  • Mikrofonen
  • Bra räckvidd
  • Väska medföljer

Det Dåliga

  • Lång tid för parning
  • Sticker ut från öronen
  • Skrapande ljud vid inspelning
  • Blir jobbigt om man glömmer ladda dem
  • Man hör inte omgivande trafik så bra
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi