Disney Magical World

Av i i Recensioner, 3 Mer

Disney Magical World

Du inbjuds härmed till en magisk värld med platser och figurer hämtade från Disney. Här kan du skapa dig ett nytt liv tillsammans med mer än 60 Disneyfigurer.

Som en beundrare till Disney och speciellt deras lite äldre filmer så såg jag framemot att få testa Disney Magical World 3DS. Vad kan vara mysigare än att få besöka Disneys magiska värld?

Disney Magical World är ett ”life simulation”-spel (livssimulator) till 3DS:en i stil med Harvest Moon, Animal Crossing och The Sims och har utvecklats av Bandai Namco och h.a.n.d. Spelet bygger på Disneys kända och älskade figurer och dess värld. Först skapar man sin figur från grunden eller så använder man sin Mii. Därefter flygs man till Disneys kända slott där man möter Musse och Mimmi Pigg. Spelet bygger som många andra livssimulatorer på att man ska utföra uppdrag åt karaktärerna samt att ens värld gynnas av ett regelbundet spelande.

Efter mötet med Musse Pigg så får man några uppdrag som förklarar hur kontrollerna och menyerna fungerar. Dessa uppdrag leder även till att man ”hittar” Kajsa, Långben, Farbror Joakim samt Tjatte, Knatte och Fnatte. Figurer som de flesta av oss har en varm relation till.

Hur fungerar kontrollen och menyerna då? Generellt sett så fungerar allt väldigt smidigt och jag hade inga problem med att lära mig spelets funktioner. Det märks att spelet är uppbyggt så även yngre barn ska klara av att spela det.

Världen då? Här tycker jag att spelets stora brist blir ett faktum och kom att bli något som jag gick runt och störde mig på under spelandet. När jag tänker på Disney så föreställer jag mig, utöver starka personligheter, vackert utformade miljöer. Spelet känns tyvärr väldigt platt och 2D. Ibland när man råkar få kameran vinklad åt ett dåligt håll syns kanterna av föremålet som en raka linjer och objektet framstår som platt. Den där 3D-känslan uppstår aldrig i spelet. Kanske är det mina förväntningar som var för höga, att jämföra Disney Magical World med Disneys filmer är inte rättvist när det kommer till kritan.

Som många andra av livssimulatorspel så inbjuder även Disney Magical World till att börja samla på olika saker i spelet. Bland annat kan man samla på olika spelkort, men också kläder. Kläderna kan man bland annat köpa i spelet, men man kan även få dem vid olika högtider och andra evenemang. Under tiden som jag testade spelet så var det Halloween, vilket innebar att man fick en ”Halloween outfit”, men tyvärr fungerade inte servern så jag hann aldrig få tag på den.

Vem tycker jag då ska spela Disney Magical World? Om du är ett fan av både Disney och livssimulatorer så tycker jag att Disney Magical World är ett trevligt spel. Men, jag rekommenderar även Disney Magical World till lite yngre barn, fast kanske inte till de allra yngsta. Disney Magical World har enbart engelskt tal vilket gör det svårare för de yngsta. Jag upplevde Disney Magical World som enkelt och underhållande även för barn.

Det Bra

  • Disney!
  • Lätt att förstå menyer och kontroll
  • Sött
  • Barnvänligt

Det Dåliga

  • Grafiken
  • Designen
  • Engelska
7

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi